Orb√°n Viktor az Orm√°ns√°gban j√°rt, K√©mes k√∂zs√©gben, kihelyezett korm√°ny√ľl√©sen, ahol elŇĎbb minden eddigin√©l t√°bornokosabb pocakj√°val keltett feltŇĪn√©st, azt√°n j√∂tt a humorperc.

A minisztereln√∂k j√≥pof√°skodott egy sort egy √©lelmiszerbolt, a Gold Mini ABC elad√≥ival a bej√°ratn√°l, le is fot√≥zkodott vel√ľk, azt√°n ben√©zett a boltba, √©s besz√©lgetni kezdett a tulajjal. AkirŇĎl r√∂gt√∂n l√°tszott, hogy nem beszari, mert a csendŇĎrst√≠lus√ļ ked√©lyesked√©sre se mondta meg, mennyi a bolt forgalma. Hogy azt√°n keserŇĪen elpanaszolja a napsugaras csevejre v√°gy√≥ Pocakos Vez√©nylŇĎ T√°bornoknak, hogy nem nyert a trafiktenderen. Orb√°n l√°that√≥lag nem ilyen hangulat√ļ p√°rbesz√©dre k√©sz√ľlt. Mindig remek l√°tni, amikor az √©let kicsit belerond√≠t a propagandafelv√©telekbe.

Az egyik legnehezebb dolog lehet politikusk√©nt, hogy az ember hogyan vegy√ľlj√∂n a zemberekkel. AkikrŇĎl √©lŇĎ eml√©keim vannak:

- Horn Gyula t√∂k√©letesen csin√°lta, tal√°n mert l√°that√≥lag ŇĎszint√©n √©lvezte a mel√≥nak ezt a r√©sz√©t. Laza volt, a maga m√≥dj√°n term√©szetes, √©s mivel nem olyan sok v√°lasztotta el a v√°laszt√≥t√≥l, j√≥l megtal√°lta vel√ľk a hangot egy pillanat alatt.

- Az elsŇĎ ciklus√°ban j√°r√≥ Orb√°n √°ltal√°ban eg√©szen j√≥l eltal√°lta a hangot, b√°r t√∂bbsz√∂r cs√ļszott el olyan ir√°nyba, mintha kabar√©sz√≠n√©sz lett volna, aki vid√©ki k√∂r√°llatorvost j√°tszik.

Advertisement

- Medgyessy P√©ter rettegett az eg√©sztŇĎl, l√°tv√°nyosan gyŇĪl√∂lte √©s lehetŇĎs√©g szerint ker√ľlte. Nem v√©letlen√ľl, mert amikor m√©giscsak be kellett v√°llania, olyan ijedten n√©zte a v√°laszt√≥kat, Herbert von Karajan a fenek√©be illesztett furuly√°n az Oh, Tannenbaumot j√°tsz√≥ n√©met di√°kot.

- Gyurcs√°ny Ferenc h√°tborzonget√≥ ripacs volt ebben is, a gyerekek √©s az √∂regasszonyok a legsz√∂rnyŇĪbb kulisszahasogat√≥ √©nj√©t csalt√°k elŇĎ, na nem mintha a f√©rfiakat nem olyan tart√°sban hallgatta volna, mint valami kenetteljes pap.

[via zero2zero]