This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Orbán Viktor ezt kissé benézte

Illustration for article titled Orbán Viktor ezt kissé benézte

Brókercégnél pénzt tartani egyenlő a rendkívüli kockázattal – mondta a rádióinterjúban. Csakhogy a Fidesz-kormánynak is van saját, az elmúlt öt évben alapított állami brókercége.

Advertisement

Amikor Orbán arról beszélt, hogy a kormány miért úgy rendelte el a befektetett állami pénzek visszaszedését a brókercégekről, hogy arról nem szólt az embereknek, így fogalmazott:

Minden háztartás utolsó sarkába is eljutott az a hír, hogy brókercégnél pénzt tartani egyenlő a rendkívüli kockázattal, ezt minden magyar ember tudja hetek óta.

Advertisement

Azt viszont talán nem minden magyar ember tudja, hogy hiába ilyen ördögi műfaj ez, az Orbán-kormánynak is van saját, állami brókercége, íme a Népszabadság friss névjegye róla:

Ez a Magyar Posta Befektetési Zrt. A társaságot 2012-ben alapította a Magyar Posta, 2013 óta pedig, amikor stratégiai szövetségre lépett az állami postacég és az FHB, egy speciális tranzakció során felerészben az FHB-csoporthoz tartozó Díjbeszedő Üzemeltetési és Szolgáltatási Kft. lett a tulajdonosa, amelyet ma már FHB Invest Kft.-nek hívnak. Több mint félmilliárd forint veszteséget termelt, hamarosan tőkét is kell emelni. Könyvvizsgálója pedig ugyanaz a Nagy József, aki a Buda-Cash-csoporthoz tartozó, csődbe ment kisbanké, a Dél-dunántúli Takarékbanké is. A cégen keresztül zajlik a Magyar Posta teljes értékpapír-forgalmazása, így a postahivatalokban jegyzett Kincstári Takarékjegy Pluszé, a Bónusz Magyar Államkötvényé és a Prémium Magyar Államkötvényé is. A cég az FHB és a posta közös irányítása alatt áll.

Advertisement

Én még egyetlen állami propagandaposztert sem láttam posták előtt, ami a minden magyar ember által ismert rendkívüli kockázatokra hívná fel a figyelmet.

Share This Story

Get our newsletter