Orbán Viktor ezt kissé benézte

Illustration for article titled Orbán Viktor ezt kissé benézte

Brókercégnél pénzt tartani egyenlő a rendkívüli kockázattal – mondta a rádióinterjúban. Csakhogy a Fidesz-kormánynak is van saját, az elmúlt öt évben alapított állami brókercége.

Advertisement

Amikor Orbán arról beszélt, hogy a kormány miért úgy rendelte el a befektetett állami pénzek visszaszedését a brókercégekről, hogy arról nem szólt az embereknek, így fogalmazott:

Minden háztartás utolsó sarkába is eljutott az a hír, hogy brókercégnél pénzt tartani egyenlő a rendkívüli kockázattal, ezt minden magyar ember tudja hetek óta.

Advertisement

Azt viszont talán nem minden magyar ember tudja, hogy hiába ilyen ördögi műfaj ez, az Orbán-kormánynak is van saját, állami brókercége, íme a Népszabadság friss névjegye róla:

Ez a Magyar Posta Befektetési Zrt. A társaságot 2012-ben alapította a Magyar Posta, 2013 óta pedig, amikor stratégiai szövetségre lépett az állami postacég és az FHB, egy speciális tranzakció során felerészben az FHB-csoporthoz tartozó Díjbeszedő Üzemeltetési és Szolgáltatási Kft. lett a tulajdonosa, amelyet ma már FHB Invest Kft.-nek hívnak. Több mint félmilliárd forint veszteséget termelt, hamarosan tőkét is kell emelni. Könyvvizsgálója pedig ugyanaz a Nagy József, aki a Buda-Cash-csoporthoz tartozó, csődbe ment kisbanké, a Dél-dunántúli Takarékbanké is. A cégen keresztül zajlik a Magyar Posta teljes értékpapír-forgalmazása, így a postahivatalokban jegyzett Kincstári Takarékjegy Pluszé, a Bónusz Magyar Államkötvényé és a Prémium Magyar Államkötvényé is. A cég az FHB és a posta közös irányítása alatt áll.

Advertisement

Én még egyetlen állami propagandaposztert sem láttam posták előtt, ami a minden magyar ember által ismert rendkívüli kockázatokra hívná fel a figyelmet.

Share This Story

Get our newsletter