Br√≥kerc√©gn√©l p√©nzt tartani egyenlŇĎ a rendk√≠v√ľli kock√°zattal ‚Äď mondta a r√°di√≥interj√ļban. Csakhogy a Fidesz-korm√°nynak is van saj√°t, az elm√ļlt √∂t √©vben alap√≠tott √°llami br√≥kerc√©ge.

Amikor Orb√°n arr√≥l besz√©lt, hogy a korm√°ny mi√©rt √ļgy rendelte el a befektetett √°llami p√©nzek visszaszed√©s√©t a br√≥kerc√©gekrŇĎl, hogy arr√≥l nem sz√≥lt az embereknek, √≠gy fogalmazott:

Minden h√°ztart√°s utols√≥ sark√°ba is eljutott az a h√≠r, hogy br√≥kerc√©gn√©l p√©nzt tartani egyenlŇĎ a rendk√≠v√ľli kock√°zattal, ezt minden magyar ember tudja hetek √≥ta.

Azt viszont tal√°n nem minden magyar ember tudja, hogy hi√°ba ilyen √∂rd√∂gi mŇĪfaj ez, az Orb√°n-korm√°nynak is van saj√°t, √°llami br√≥kerc√©ge, √≠me a N√©pszabads√°g friss n√©vjegye r√≥la:

Ez a Magyar Posta Befektet√©si Zrt. A t√°rsas√°got 2012-ben alap√≠totta a Magyar Posta, 2013 √≥ta pedig, amikor strat√©giai sz√∂vets√©gre l√©pett az √°llami postac√©g √©s az FHB, egy speci√°lis tranzakci√≥ sor√°n feler√©szben az FHB-csoporthoz tartoz√≥ D√≠jbeszedŇĎ √územeltet√©si √©s Szolg√°ltat√°si Kft. lett a tulajdonosa, amelyet ma m√°r FHB Invest Kft.-nek h√≠vnak. T√∂bb mint f√©lmilli√°rd forint vesztes√©get termelt, hamarosan tŇĎk√©t is kell emelni. K√∂nyvvizsg√°l√≥ja pedig ugyanaz a Nagy J√≥zsef, aki a Buda-Cash-csoporthoz tartoz√≥, csŇĎdbe ment kisbank√©, a D√©l-dun√°nt√ļli Takar√©kbank√© is. A c√©gen kereszt√ľl zajlik a Magyar Posta teljes √©rt√©kpap√≠r-forgalmaz√°sa, √≠gy a postahivatalokban jegyzett Kincst√°ri Takar√©kjegy Plusz√©, a B√≥nusz Magyar √Āllamk√∂tv√©ny√© √©s a Pr√©mium Magyar √Āllamk√∂tv√©ny√© is. A c√©g az FHB √©s a posta k√∂z√∂s ir√°ny√≠t√°sa alatt √°ll.

Advertisement

√Čn m√©g egyetlen √°llami propagandaposztert sem l√°ttam post√°k elŇĎtt, ami a minden magyar ember √°ltal ismert rendk√≠v√ľli kock√°zatokra h√≠vn√° fel a figyelmet.