A Miniszterelnöki Hivatal posztunk nyomĂĄn jelezte, hogy annak idejĂ©n – miszerint 2001-ben – az Origo nem vette figyelembe, hogy az MTI kĂ©nytelen volt kijavĂ­tani-pontosĂ­tani bevĂĄndorlĂłs hĂ­rĂ©t. Vagyis tehĂĄt a miniszterelnök nem egyszerƱen 4 milliĂł bevĂĄndorlĂłra vĂĄgyott, hanem:

HIBAIGAZÍTÁS - OrbĂĄn Viktor az AmCham ĂŒzleti ebĂ©djĂ©n. 2001. jĂșnius 8. Budapest, 2001. jĂșnius 8., pĂ©ntek (MTI)

TĂĄjĂ©koztatjuk elƑfizetƑinket, hogy tegnap, csĂŒtörtökön 15.50 Ăłrakor kiadott, az OrbĂĄn Viktor az AmCham ĂŒzleti ebĂ©djĂ©n cĂ­mƱ anyagunkban pontatlanul idĂ©ztĂŒk a miniszterelnököt.

A csĂŒtörtöki tudĂłsĂ­tĂĄsban közölttel szemben OrbĂĄn Viktor az ĂŒzleti ebĂ©den kĂ©rdĂ©sre vĂĄlaszolva a következƑt mondta: "Hogyha fent akarjuk tartani a gyors gazdasĂĄgi növekedĂ©st MagyarorszĂĄgon, ehhez 10 milliĂł magyar nem elĂ©g, a soron következƑ nĂ©hĂĄny Ă©vben be kell fogadnunk nĂ©hĂĄny milliĂł embert munkaerƑkĂ©nt a szomszĂ©dos orszĂĄgokbĂłl. Több mint 4 milliĂł magyar Ă©l a hatĂĄrokon tĂșl, fontos, hogy olyan orszĂĄgot teremtsĂŒnk, amely vonzĂł a rĂ©giĂłban."

Úgyhogy ezek utĂĄn mĂĄr nem az a kĂ©rdĂ©s, hogy a magyar miniszterelnök tizennĂ©gy Ă©vvel ezelƑtt bĂ­rta-e a mĂĄsmilyen kultĂșrĂĄjĂș bevĂĄndorlĂłkat – akikkel szemben most magyar orszĂĄgkĂ©nt szeretnĂ© megƑrizni MagyarorszĂĄgot –, hanem az, hogy sikerĂŒlt-e vonzĂł orszĂĄgot teremteni a rĂ©giĂłban. A felvetĂ©s megvĂĄlaszolĂĄsa azonban tĂșlmutat-e pontosĂ­tĂł poszt szƱkös keretein.

FotĂł: UjvĂĄri SĂĄndor/MTI