Orbán Viktor elsősorban határon túli magyar bevándorlókra vágyott

Illustration for article titled Orbán Viktor elsősorban határon túli magyar bevándorlókra vágyott

A Miniszterelnöki Hivatal posztunk nyomán jelezte, hogy annak idején – miszerint 2001-ben – az Origo nem vette figyelembe, hogy az MTI kénytelen volt kijavítani-pontosítani bevándorlós hírét. Vagyis tehát a miniszterelnök nem egyszerűen 4 millió bevándorlóra vágyott, hanem:

HIBAIGAZÍTÁS - Orbán Viktor az AmCham üzleti ebédjén. 2001. június 8. Budapest, 2001. június 8., péntek (MTI)

Tájékoztatjuk előfizetőinket, hogy tegnap, csütörtökön 15.50 órakor kiadott, az Orbán Viktor az AmCham üzleti ebédjén című anyagunkban pontatlanul idéztük a miniszterelnököt.

A csütörtöki tudósításban közölttel szemben Orbán Viktor az üzleti ebéden kérdésre válaszolva a következőt mondta: "Hogyha fent akarjuk tartani a gyors gazdasági növekedést Magyarországon, ehhez 10 millió magyar nem elég, a soron következő néhány évben be kell fogadnunk néhány millió embert munkaerőként a szomszédos országokból. Több mint 4 millió magyar él a határokon túl, fontos, hogy olyan országot teremtsünk, amely vonzó a régióban."

Advertisement

Úgyhogy ezek után már nem az a kérdés, hogy a magyar miniszterelnök tizennégy évvel ezelőtt bírta-e a másmilyen kultúrájú bevándorlókat – akikkel szemben most magyar országként szeretné megőrizni Magyarországot –, hanem az, hogy sikerült-e vonzó országot teremteni a régióban. A felvetés megválaszolása azonban túlmutat-e pontosító poszt szűkös keretein.

Fotó: Ujvári Sándor/MTI

Share This Story

Get our newsletter