A Minisztereln√∂ki Hivatal posztunk nyom√°n jelezte, hogy annak idej√©n ‚Äď miszerint 2001-ben ‚Äď az Origo nem vette figyelembe, hogy az MTI k√©nytelen volt kijav√≠tani-pontos√≠tani bev√°ndorl√≥s h√≠r√©t. Vagyis teh√°t a minisztereln√∂k nem egyszerŇĪen 4 milli√≥ bev√°ndorl√≥ra v√°gyott, hanem:

HIBAIGAZ√ćT√ĀS - Orb√°n Viktor az AmCham √ľzleti eb√©dj√©n. 2001. j√ļnius 8. Budapest, 2001. j√ļnius 8., p√©ntek (MTI)

T√°j√©koztatjuk elŇĎfizetŇĎinket, hogy tegnap, cs√ľt√∂rt√∂k√∂n 15.50 √≥rakor kiadott, az Orb√°n Viktor az AmCham √ľzleti eb√©dj√©n c√≠mŇĪ anyagunkban pontatlanul id√©zt√ľk a minisztereln√∂k√∂t.

A cs√ľt√∂rt√∂ki tud√≥s√≠t√°sban k√∂z√∂lttel szemben Orb√°n Viktor az √ľzleti eb√©den k√©rd√©sre v√°laszolva a k√∂vetkezŇĎt mondta: "Hogyha fent akarjuk tartani a gyors gazdas√°gi n√∂veked√©st Magyarorsz√°gon, ehhez 10 milli√≥ magyar nem el√©g, a soron k√∂vetkezŇĎ n√©h√°ny √©vben be kell fogadnunk n√©h√°ny milli√≥ embert munkaerŇĎk√©nt a szomsz√©dos orsz√°gokb√≥l. T√∂bb mint 4 milli√≥ magyar √©l a hat√°rokon t√ļl, fontos, hogy olyan orsz√°got teremts√ľnk, amely vonz√≥ a r√©gi√≥ban."

√ögyhogy ezek ut√°n m√°r nem az a k√©rd√©s, hogy a magyar minisztereln√∂k tizenn√©gy √©vvel ezelŇĎtt b√≠rta-e a m√°smilyen kult√ļr√°j√ļ bev√°ndorl√≥kat ‚Äď akikkel szemben most magyar orsz√°gk√©nt szeretn√© megŇĎrizni Magyarorsz√°got ‚Äď, hanem az, hogy siker√ľlt-e vonz√≥ orsz√°got teremteni a r√©gi√≥ban. A felvet√©s megv√°laszol√°sa azonban t√ļlmutat-e pontos√≠t√≥ poszt szŇĪk√∂s keretein.

Fotó: Ujvári Sándor/MTI