Illustration for article titled Orbán Viktor elmondta beszédét, az ellenzék megsértődött

Véget ért Orbán Viktor maratoni beszéde. A szocialisták nemmel szavaztak Orbán miniszterelnökségére, utána pedig kivonultak az ülésről, Vona Gábor szerint a miniszterelnök Jobbikot plagizált. Nem kell félni, az Európai Unió, a keleti nyitás és a rezsicsökkentés is marad, a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad.

Advertisement

Egészen átgondolt, hosszú beszédet mondott a miniszterelnök a Parlamentben, amiből nekem csak néhány momentum maradt meg, mert közben oda-vissza rohangáltam a sajtópáholy és a sajtóterem között, fotózgattam, nevetgéltem. Olyan ez az egész, mint egy nagy játszótér, ahol Orbán Viktor és Kövér László a két gondoskodó apuka!

Orbán egyébként arról beszélt, hogy miniszterelnökként nem csak a rá szavazókat, hanem minden magyar embert képviselni fog. Kiemelte, hogy csak az erő teremthet békét ebben az országban, ahol 25 éve, mióta lehet vitatkozni, mindenki csak vitatkozik.

Advertisement

Azt mondta, folytatjuk a keleti nyitást, mivel a külpolitikában gazdasági szempontokat kell érvényesíteni, de elsősorban persze az Európai Uniónak, a NATO-nak és a nyugati szövetségi rendszernek része az ország.

Az euroszkeptikus politikával kapcsolatban ilyeneket mondott:

Aki nem ül a vacsoraasztalnál, nem lepődhet meg, ha az étlapon találja magát.

A szocialisták miután Orbán miniszterelnökségére nemmel szavaztak kivonultak az ülésről, ezen a képen alul az ő helyüket láthatjátok.

Advertisement
Illustration for article titled Orbán Viktor elmondta beszédét, az ellenzék megsértődött

Vona Gábor most tartott sajtótájékoztatót, ami arról szólt, hogy bár Orbán jobbikos szólamokat hangoztat, valójában szocialista módon cselekszik a gaz. Elég sértődöttnek tűnt emiatt.

Advertisement

A miniszterelnök ma két legyet üt egy csapásra, már el is kezdődött a Fidesz nagygyűlése a Kossuth téren, valaki azt emlegette mellettem, hogy Semjén beszél. Megpróbálok kiérni és elcsípni Orbánt, de a villanykapcsolókat, a poroltókat és a büfét még meg kell néznem!

Share This Story

Get our newsletter