V√©get √©rt Orb√°n Viktor maratoni besz√©de. A szocialist√°k nemmel szavaztak Orb√°n minisztereln√∂ks√©g√©re, ut√°na pedig kivonultak az √ľl√©srŇĎl, Vona G√°bor szerint a minisztereln√∂k Jobbikot plagiz√°lt. Nem kell f√©lni, az Eur√≥pai Uni√≥, a keleti nyit√°s √©s a rezsics√∂kkent√©s is marad, a kecske is j√≥llakik, a k√°poszta is megmarad.

Eg√©szen √°tgondolt, hossz√ļ besz√©det mondott a minisztereln√∂k a Parlamentben, amibŇĎl nekem csak n√©h√°ny momentum maradt meg, mert k√∂zben oda-vissza rohang√°ltam a sajt√≥p√°holy √©s a sajt√≥terem k√∂z√∂tt, fot√≥zgattam, nevetg√©ltem. Olyan ez az eg√©sz, mint egy nagy j√°tsz√≥t√©r, ahol Orb√°n Viktor √©s K√∂v√©r L√°szl√≥ a k√©t gondoskod√≥ apuka!

Orb√°n egy√©bk√©nt arr√≥l besz√©lt, hogy minisztereln√∂kk√©nt nem csak a r√° szavaz√≥kat, hanem minden magyar embert k√©pviselni fog. Kiemelte, hogy csak az erŇĎ teremthet b√©k√©t ebben az orsz√°gban, ahol 25 √©ve, mi√≥ta lehet vitatkozni, mindenki csak vitatkozik.

Azt mondta, folytatjuk a keleti nyit√°st, mivel a k√ľlpolitik√°ban gazdas√°gi szempontokat kell √©rv√©nyes√≠teni, de elsŇĎsorban persze az Eur√≥pai Uni√≥nak, a NATO-nak √©s a nyugati sz√∂vets√©gi rendszernek r√©sze az orsz√°g.

Az euroszkeptikus politik√°val kapcsolatban ilyeneket mondott:

Aki nem √ľl a vacsoraasztaln√°l, nem lepŇĎdhet meg, ha az √©tlapon tal√°lja mag√°t.

A szocialist√°k miut√°n Orb√°n minisztereln√∂ks√©g√©re nemmel szavaztak kivonultak az √ľl√©srŇĎl, ezen a k√©pen alul az ŇĎ hely√ľket l√°thatj√°tok.

Advertisement

Vona G√°bor most tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥t, ami arr√≥l sz√≥lt, hogy b√°r Orb√°n jobbikos sz√≥lamokat hangoztat, val√≥j√°ban szocialista m√≥don cselekszik a gaz. El√©g s√©rtŇĎd√∂ttnek tŇĪnt emiatt.

A minisztereln√∂k ma k√©t legyet √ľt egy csap√°sra, m√°r el is kezdŇĎd√∂tt a Fidesz nagygyŇĪl√©se a Kossuth t√©ren, valaki azt emlegette mellettem, hogy Semj√©n besz√©l. Megpr√≥b√°lok ki√©rni √©s elcs√≠pni Orb√°nt, de a villanykapcsol√≥kat, a porolt√≥kat √©s a b√ľf√©t m√©g meg kell n√©znem!