Véget ért Orbán Viktor maratoni beszéde. A szocialisták nemmel szavaztak Orbán miniszterelnökségére, utána pedig kivonultak az ülésről, Vona Gábor szerint a miniszterelnök Jobbikot plagizált. Nem kell félni, az Európai Unió, a keleti nyitás és a rezsicsökkentés is marad, a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad.

Egészen átgondolt, hosszú beszédet mondott a miniszterelnök a Parlamentben, amiből nekem csak néhány momentum maradt meg, mert közben oda-vissza rohangáltam a sajtópáholy és a sajtóterem között, fotózgattam, nevetgéltem. Olyan ez az egész, mint egy nagy játszótér, ahol Orbán Viktor és Kövér László a két gondoskodó apuka!

Orbán egyébként arról beszélt, hogy miniszterelnökként nem csak a rá szavazókat, hanem minden magyar embert képviselni fog. Kiemelte, hogy csak az erő teremthet békét ebben az országban, ahol 25 éve, mióta lehet vitatkozni, mindenki csak vitatkozik.

Azt mondta, folytatjuk a keleti nyitást, mivel a külpolitikában gazdasági szempontokat kell érvényesíteni, de elsősorban persze az Európai Uniónak, a NATO-nak és a nyugati szövetségi rendszernek része az ország.

Advertisement

Az euroszkeptikus politikával kapcsolatban ilyeneket mondott:

Aki nem ül a vacsoraasztalnál, nem lepődhet meg, ha az étlapon találja magát.

A szocialisták miután Orbán miniszterelnökségére nemmel szavaztak kivonultak az ülésről, ezen a képen alul az ő helyüket láthatjátok.

Advertisement

Vona Gábor most tartott sajtótájékoztatót, ami arról szólt, hogy bár Orbán jobbikos szólamokat hangoztat, valójában szocialista módon cselekszik a gaz. Elég sértődöttnek tűnt emiatt.

Advertisement

A miniszterelnök ma két legyet üt egy csapásra, már el is kezdődött a Fidesz nagygyűlése a Kossuth téren, valaki azt emlegette mellettem, hogy Semjén beszél. Megpróbálok kiérni és elcsípni Orbánt, de a villanykapcsolókat, a poroltókat és a büfét még meg kell néznem!