This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Orbán Viktor belülről egy kínai

Egészen bizarrul nyalt a kommunistáknak Kínában Mao Ce-Orbán. Miért van az, hogy itthon kemény, Európában hangember, Ázsiában az utolsó elnyomónak is kérés nélkül befekszik?

Advertisement

Miután a világ 3 cikis diktatúrája mellett negyedikként köszöntötte az iráni fanatikus papok forradalmát, Orbán Viktor Kínában most egész elképesztő dolgokat mondott. A nap idézete nyilván ez lesz Mao Ce-Orbántól:

"Magyarországot az elmúlt száz évben rendszeresen gúnyolták Európában azért, mert ázsiai(…), jókat mosolygunk azon, ami a világgazdaságban történik, hogy a sokszor gúnyként emlegetett ázsiai származásunk hirtelen milyen kapós lett a világban, mert nyilvánvaló, hogy a világgazdaság súlypontja áthelyeződik nyugatról keleti irányba".

Advertisement

Igen, más sem ment az elmúlt száz évben Brémától Rómáig, mint a folyamatos csingezés, ha megjelent egy magyar! Nem rossz platform a közös megalázottság Kínával? Hát a dolog primér hülyeségén kívül pont a kínaiakhoz dörgolőzni ezzel, akik bevándorlóként kiválóan elvannak Európában és még gúnyolni sem szokták őket, zseniális ötlet.

Orbán a beszédében, amit egy pekingi üzleti fórumon mondott el, a vendéglátókat a hatalmas nyelvcsapások ellenére tudatlan, üveggyönggyel megvehető bennszülötteknek képzelte, akiknek be lehet adni olyat, hogy a vasbotjából villámok csapnak ki, ha megharagszik, illetve hogy

"Aki a magyarokkal köt üzletet, az az Európai Unió növekedési motorjával kerül kapcsolatba"

Advertisement

Lehet, hogy Orbánnak Azt adta be Matolcsy, hogy a kínaiak még nem tanultak meg olvasni. Az MTI tudóstása szerint Orbán nemcsak az iráni ajatollah-diktatúrában találta meg a mintképet, tetszik neki a kínai modell is:

Felhívta a figyelmet egyúttal arra, hogy Magyarországon megvan a politikai stabilitás, ami manapság kulcskérdés, Kínának is ez óriási előnye.

Advertisement

Erős pillanat volt még, amikor Orbán a magyarországi infrastrukturális beruházások 97 százalékát pénzelő EU-t leprázta a kínai barátainak:

Emellett rámutatott arra, hogy az EU következő hétéves költségvetési ciklusát nézve megállapítható: az unió gyakorlatilag abbahagyta Közép-Európa infrastrukturális beruházásainak finanszírozását, a közösségi büdzsében szinte alig szerepel út- és vasútépítés, energiarendszer-fejlesztés. Ezért itt a lehetőség, hogy Kína, ha akar, részt vegyen Közép-Európa infrastruktúrájának fejlesztésében - hangsúlyozta, felhívva a figyelmet ezzel kapcsolatban a Budapest-Belgrád közötti vasútvonal kínai közreműködéssel történő modernizálására.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter