Orbán Viktor a legnagyobb magyar kőműves. A legeslegnagyobb

Illustration for article titled Orbán Viktor a legnagyobb magyar kőműves. A legeslegnagyobb

Török Gábor hosszabb szünet után újra elemez, és jól felbosszantja vele a demokratákat. Nincs ebben semmi meglepő, szokott ilyeneket tenni máskor is. Három alapvető állítása van.

Advertisement
  • Orbán Viktornak már régen meg kellett volna buknia
  • Orbán Viktor nem bukott meg
  • Orbán Viktor egyszer meg fog bukni

Na jó, nem akarom elviccelni, már csak azért sem, mert kedvelem ezt a szöveget. Szóval, a lényege az a vonatkozó Török Gábor-posztnak, hogy a Miniszterelnök Úr a rendszerváltás utáni Magyarország messze legtehetségesebb és legképességesebb politikusa, aki sokkal-sokkal jobban ért mindent, mint a nála jóval kevésbé tehetséges és képességes ellenfelei, ezért jelen állás szerint bármit megtehet, amit csak akar, ezek úgysem fogják legyőzni.

Advertisement

A forradalmi demokratákat leginkább bosszantó TG-állítás mindazonáltal az, hogy itten demokrácia van, és mivel ez így is marad – vagyis semmiféle diktatúra nincs és nem lesz –, ezért OV mégiscsak meg fog bukni. Csak azt nem lehet tudni, hogy mikor és hogyan.

Azt mondjátok, hogy nincsen ezekben semmi új? Meg hogy vajon tartalmilag miért nem elemzi az elemző az orbáni politikát?

Advertisement

Először is, amíg mindenkit elvakít a rajongó szeretet az egyik és a harsogó gyűlölet a másik oldalról, addig nem lehet elégszer ismételgetni az evidenciákat. Amiket már csak azért is érdemes lenne megérteni, hogy tovább lehessen lépni. Különben nem lesz nemulass. Másodszor pedig – sarkítok, miért ne tenném – a politikában semmi sem tartalom, minden csak módszer. A tartalom a legtöbbször szükségképpen hazugság. Pontosabban, csak attól függ, hogy hazugságnak vagy igazságnak látod, hogy hol állsz.

Hát ez is mekkora megmondás már!

Török Gábor szerintem egyetlen egy ponton téved. Nem kell okvetlenül tehetségesnek és képességesnek lenni, hogy valaki legyőzze a legnagyobb magyar kőművest. Medgyessy Péter is nyert már választást Magyarországon, George W. Bush is volt már elnök az Egyesült Államokban. A jövőt nem sejthetem, a sors ezer rejtelem!

Share This Story

Get our newsletter