This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Orbán vejét futtathatja a Külügy Brazíliában

Illustration for article titled Orbán vejét futtathatja a Külügy Brazíliában

Ledes világításra áll át Sao Paolo, tendert írnak ki, Magyar Levente államtitkár személyesen járt kint, hogy a magyar részvételről tárgyaljon.

Például a 22 milliós lakosú Sao Paolo világításrendszerét hamarosan ledes technológiára cserélik. Van néhány magyar vállalat, amelyek ebben a szegmensben érdekeltek, őket arra szeretné kapacitálni a szaktárca, hogy induljanak el a tenderen.

Advertisement

Ilyenekről is beszélt a köztévében Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, aki nemrég tért haza latin-amerikai tárgyalásairól. A néhány, a szegmensben érdekelt magyar vállalat legmenőbbike pedig éppen a miniszterelnök veje, Tiborcz István résztulajdonában álló Elios Innovatív Zrt. Az Eliosnak tanulságos és valósággal ismeretlen élmény lehet mások által kiírt tendern indulni Brazíliában. A volt origósok Direkt36-jának tényfeltáró anyaga ugyanis szépen bemutatta, hogy a testükre szabott magyarországi tenderkiírásokkal hogyan lett rövid idő alatt többmilliárdos forgalmú cég a leginkább települések ledes közvilágítását kiépítő vállalkozás.

Advertisement

Tiborcz István felesége Orbán Ráhel, az Évszázad Kormánykommunkációs Bulváreseményén házadostak össze.

Az egészre olvasónk, H. hívta fel a figyelmünket, köszönjük szépen!

Share This Story

Get our newsletter