Ledes vil√°g√≠t√°sra √°ll √°t Sao Paolo, tendert √≠rnak ki, Magyar Levente √°llamtitk√°r szem√©lyesen j√°rt kint, hogy a magyar r√©szv√©telrŇĎl t√°rgyaljon.

P√©ld√°ul a 22 milli√≥s lakos√ļ Sao Paolo vil√°g√≠t√°srendszer√©t hamarosan ledes technol√≥gi√°ra cser√©lik. Van n√©h√°ny magyar v√°llalat, amelyek ebben a szegmensben √©rdekeltek, ŇĎket arra szeretn√© kapacit√°lni a szakt√°rca, hogy induljanak el a tenderen.

IlyenekrŇĎl is besz√©lt a k√∂zt√©v√©ben Magyar Levente, a K√ľlgazdas√°gi √©s K√ľl√ľgyminiszt√©rium gazdas√°gdiplom√°ci√°√©rt felelŇĎs √°llamtitk√°ra, aki nemr√©g t√©rt haza latin-amerikai t√°rgyal√°sair√≥l. A n√©h√°ny, a szegmensben √©rdekelt magyar v√°llalat legmenŇĎbbike pedig √©ppen a minisztereln√∂k veje, Tiborcz Istv√°n r√©sztulajdon√°ban √°ll√≥ Elios Innovat√≠v Zrt. Az Eliosnak tanuls√°gos √©s val√≥s√°ggal ismeretlen √©lm√©ny lehet m√°sok √°ltal ki√≠rt tendern indulni Braz√≠li√°ban. A volt orig√≥sok Direkt36-j√°nak t√©nyfelt√°r√≥ anyaga ugyanis sz√©pen bemutatta, hogy a test√ľkre szabott magyarorsz√°gi tenderki√≠r√°sokkal hogyan lett r√∂vid idŇĎ alatt t√∂bbmilli√°rdos forgalm√ļ c√©g a legink√°bb telep√ľl√©sek ledes k√∂zvil√°g√≠t√°s√°t ki√©p√≠tŇĎ v√°llalkoz√°s.

Tiborcz Istv√°n feles√©ge Orb√°n R√°hel, az √Čvsz√°zad Korm√°nykommunk√°ci√≥s Bulv√°resem√©ny√©n h√°zadostak √∂ssze.

Advertisement

Az eg√©szre olvas√≥nk, H. h√≠vta fel a figyelm√ľnket, k√∂sz√∂nj√ľk sz√©pen!