This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Orbán veje és üzlettársai balatoni kikötővel lepték meg magukat

Az Átlátszó szerint Tiborcz István és üzlettársai érdekeltségébe került a keszthelyi kikötőt üzemeltető cég és több kikötői ingatlan is.

Advertisement

A keszthelyi önkormányzat decemberben állapodott meg a Nyugat-medence Kikötőfejlesztő Kft-vel arról, hogy az új tulajdonosok 7 millió forintot fizetnek az üzemeltető cégért, utóbbiak továbbá vállalták azt is, hogy 22,8 millió forint értékben törlesztik a korábban keletkezett tagi kölcsönöket, és a céget további 330 millió forint értékben feltőkésítik annak érdekében, hogy a kikötőhöz tartozó ingatlanokat is megszerezhessék a korábbi tulajdonos Balatoni Hajózási Zrt-től az opciós lehetőség szerint.

A Nyugat-medence Kikötőfejlesztő Kft. egyik tulajdonosa a Tiborcz-féle Green Investments Kft., valamint öt másik vállalkozás. És hogy mit vettek? A három kikötői ingatlanon felül az övéké lett a vitorláskikötő építéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó valamennyi vízjogi engedély, továbbá a kishajók fogadására alkalmas közforgalmú kikötő használatbavételi és üzemben tartási engedélye, és ezen engedélyek alapján 200 darab kishajó és 20 darab csónak álláshelyre vonatkozó vitorláskikötői férőhely kikötési joga.

Advertisement

A helyiek szerint Tiborcz tavaly kétszer is járt Keszthelyen üzletemberek társaságában, bár lehet, hogy a másik biznisze ügyében: "Másik cége, az Elios Innovatív Zrt. ugyanis Keszthelyen is megnyerte a közvilágítás korszerűsítésére vonatkozó tendert, a szerződést 2014 júniusában írtak alá." A polgármester szerint a cég bruttó 404 millió forintért vállalta a munkát, a pályázat előkészítését pedig itt is Tiborcz régi üzlettársának, Hamar Endrének az érdekeltsége, a Sistrade Kft. végezte.

(via Átlátszó)

Share This Story

Get our newsletter