Az Átlátszó szerint Tiborcz István és üzlettársai érdekeltségébe került a keszthelyi kikötőt üzemeltető cég és több kikötői ingatlan is.

A keszthelyi önkormányzat decemberben állapodott meg a Nyugat-medence Kikötőfejlesztő Kft-vel arról, hogy az új tulajdonosok 7 millió forintot fizetnek az üzemeltető cégért, utóbbiak továbbá vállalták azt is, hogy 22,8 millió forint értékben törlesztik a korábban keletkezett tagi kölcsönöket, és a céget további 330 millió forint értékben feltőkésítik annak érdekében, hogy a kikötőhöz tartozó ingatlanokat is megszerezhessék a korábbi tulajdonos Balatoni Hajózási Zrt-től az opciós lehetőség szerint.

Advertisement

A Nyugat-medence Kikötőfejlesztő Kft. egyik tulajdonosa a Tiborcz-féle Green Investments Kft., valamint öt másik vállalkozás. És hogy mit vettek? A három kikötői ingatlanon felül az övéké lett a vitorláskikötő építéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó valamennyi vízjogi engedély, továbbá a kishajók fogadására alkalmas közforgalmú kikötő használatbavételi és üzemben tartási engedélye, és ezen engedélyek alapján 200 darab kishajó és 20 darab csónak álláshelyre vonatkozó vitorláskikötői férőhely kikötési joga.

A helyiek szerint Tiborcz tavaly kétszer is járt Keszthelyen üzletemberek társaságában, bár lehet, hogy a másik biznisze ügyében: "Másik cége, az Elios Innovatív Zrt. ugyanis Keszthelyen is megnyerte a közvilágítás korszerűsítésére vonatkozó tendert, a szerződést 2014 júniusában írtak alá." A polgármester szerint a cég bruttó 404 millió forintért vállalta a munkát, a pályázat előkészítését pedig itt is Tiborcz régi üzlettársának, Hamar Endrének az érdekeltsége, a Sistrade Kft. végezte.

(via Átlátszó)

Share This Story

Get our newsletter