N√©pbar√°t kommunista korm√°nyok. N√©pbar√°t kommunista korm√°nyok. N√©pbar√°t kommunista korm√°nyok. Orb√°n a r√°di√≥ban a p√©ldak√©peirŇĎl is besz√©lt. Azt mondta, ŇĎ m√©g a n√©pbar√°t kommunist√°kn√°l is jobban cs√∂kkenti a rezsit.

A p√©ntek reggeli Kossuth r√°di√≥s benyal√≥interj√ļban, miut√°n a minisztereln√∂k elmondta, hogy milyen j√≥ √©ve van a magyar gazdas√°gnak, a rezsics√∂kkent√©s k√∂vetkezŇĎ k√∂re ker√ľlt sz√≥ba. Orb√°n elmes√©lte, hogy az √ļjabb 11 sz√°zal√©kos cs√∂kkent√©st m√©g elb√≠rja a gazdas√°g, mivel ezt mondta az energiahivatal eln√∂ke. Ilyen rezsics√∂kkent√©s m√©g a n√©pbar√°t kommunista korm√°nyok, m√©g a K√°d√°r-rendszerben sem t√∂rt√©nt, ez√©rt ez sz√°momra azt szimboliz√°lja, hogy Magyarorsz√°g √∂n√°ll√≥ √©s f√ľggetlen politik√°t folytat ‚Äď mondta Orb√°n, benn√ľnk meg meg√°llt az √ľtŇĎ, √©s az√≥ta is csak √≥vatosan mozog. Nem meglepŇĎ, de a minisztereln√∂k nem f√©l att√≥l, hogy uni√≥s vita lesz a rezsics√∂kkent√©sbŇĎl.

Az interj√ļ m√°sodik cs√ļcspontj√°n, miut√°n Orb√°n megjegyezte, hogy az energiaszolg√°ltat√≥k kor√°bban kihaszn√°ltak benn√ľnket, a riporter odab√∂kte, hogy ezt jogszab√°lyszerŇĪen tett√©k, mire Orb√°n azzal riposztozott, hogy "√Čs?", azt√°n azt mondta, hogy "mi is √≠gy tessz√ľk". Hogy azzal z√°rja le a v√°laszt√°si humorblokkot, hogy a riporter provok√°lta ŇĎt, az√©rt mondta azt, amit.

[via hvg.hu]