Ezent√ļl a k√∂zt√©v√© k√∂zvet√≠ti a korm√°ny √ľzeneteit, a mag√°nk√©zben l√©vŇĎ jobbos sajt√≥ nem kap t√∂bb√© √°llami hirdet√©si bev√©teleket ‚Äď k√∂z√∂lte a minisztereln√∂k egy titkos tal√°lkoz√≥n.

A holdrasz√°ll√°son nem szerettem volna annyira ott lenni, mint azon a m√ļlt p√©nteki tal√°lkoz√≥n, amirŇĎl a vs.hu √≠rt cikket. Orb√°n Viktor minisztereln√∂k ugyanis √°ll√≠t√≥lag ezen k√∂z√∂lte inform√°lis-f√©lhivatalos form√°ban, hogy a Fidesz ‚Äď vagyis ŇĎ ‚Äď elengedi a korm√°nyp√°rti sajt√≥ kez√©t, mert ezent√ļl a k√∂zm√©dia a korm√°nysajt√≥. B√°r Magyarorsz√°gon ‚Äď √©s ez nem csak a Fidesz, hanem ugyanannyira a Kor√°bbi M√°sik Oldal bŇĪne is ‚Äď az megszokott dolog, hogy a k√∂zm√©dia az aktu√°lis korm√°ny sz√≥cs√∂ve, a k√∂zp√©nzek p√°rtpropagand√°ra val√≥ felhaszn√°l√°sa kor√°bban elk√©pzelhetelen lett volna ilyen ny√≠lts√°ggal elŇĎadva. V√©g√ľl √©s √©vi t√∂bb t√≠zmilli√°rd forintb√≥l n√©pszerŇĪs√≠tenek egy p√°rtkoal√≠ci√≥t.

A vs.hu szerint a megbesz√©l√©sen m√°sok mellett ott volt Bor√≥kai G√°bor, a Heti V√°lasz, Gajdics Ott√≥, a L√°nch√≠d R√°di√≥, Liszkay G√°bor, a Magyar Nemzet, √ČlŇĎ G√°bor, az mno.hu, valamint Bencsik Andr√°s, a Demokrata fŇĎszerkesztŇĎje. Bor√≥kai azt nyilatkozta nekik, hogy enn√©l a k√∂rn√©l j√≥val t√∂bben voltak jelen. FeltŇĪnŇĎ, hogy a vs.hu nem eml√≠ti Sz√©les G√°bor m√©diabirodalm√°nak vezetŇĎit. A vs cikk√©ben egyebek k√∂zt ez van:

A tal√°lkoz√≥n elhangzottakat ismerŇĎ forr√°sok szerint Orb√°n Viktor arr√≥l besz√©lt, hogy a j√∂vŇĎben a k√∂zm√©di√°t tekinti a legfontosabb csatorn√°nak a korm√°ny √©s a Fidesz √ľzeneteinek k√∂zvet√≠t√©s√©re. (Az MTVA a m√ļlt h√©t elej√©n jelentette be, hogy az M1-et h√≠rcsatorn√°v√° alak√≠tja.) Orb√°n azt is mondta, hogy a megh√≠vottak ne sz√°m√≠tsanak arra, hogy jelentŇĎsebb m√©rt√©kŇĪ √°llami hirdet√©shez jutnak a k√∂vetkezŇĎ idŇĎszakban, a saj√°t l√°bukon kell majd meg√°llniuk.

Nem világos, hogy a keménység a Békemenet-közeli Demokratára is vonatkozott-e.

Az a kifejezetten vicces Magyarorsz√°gban, hogy itt a legdurv√°bb ‚Äď gyakorlatilag selyemzsin√≥rral fel√©rŇĎ ‚Äď b√ľntet√©s, ha valakit a NER-bŇĎl kidobnak a szabad versenybe. EbbŇĎl pontosan ki lehet k√∂vetkeztetni, hogy a rendszer cs√≥kosainak milyen elŇĎny√ľk van a piacon, illetve megford√≠tva, mekkora es√©lye van egy norm√°lis piaci szereplŇĎnek egy korm√°nyv√°llalkoz√≥val szemben.

Advertisement

N√©zŇĎk√©nt √©s olvas√≥k√©nt nek√ľnk az a mulats√°g marad ‚Äď ha m√°r a p√©nz√ľnket k√∂ltik √∂t-, hat-, nyolc vagy ki tudja h√°ny csatorn√°s korm√°nypropagand√°ra ‚Äď, hogy mit fognak most csin√°lni a mag√°ntuladon√ļ, korm√°nypropag√°l√°s v√©gett l√©tezŇĎ jobbos kiadv√°nyok. Az RTL H√≠rad√≥-szerŇĪ fordulat,a kritikus √ļjs√°g√≠r√°s ‚Äď tal√°n a Heti V√°lasz kiv√©tel√©vel ‚Äď tr√©f√°s gondolat lenne, de nem igaz√°n v√°rhat√≥ azokt√≥l, akiket kihelyezett sajt√≥oszt√°lyk√©nt szocializ√°ltak. Az elm√ļlt √©vekben j√≥l √©rezhetŇĎ volt a zavar a Simicska-ist√°ll√≥ lapjain√°l, ahol az alkalmi korm√°nykritikus publicisztik√°k keveredtek a r√©gi reflexekbŇĎl t√°pl√°lkoz√≥ nyal√°ssal. Lehet, hogy marad ez a bizarr kokt√©l, de most, hogy a r√©gi gazda elbocs√°totta a sereget, b√°rmi megt√∂rt√©nhet.