Orbán ötlete volt az internetadó

Az internetadóból fedeznék a rendvédelmi szervek és a katonák tervezett, de eddig elmaradt 25-30 százalékos béremelését– írja a HVG miniszterelnökségi forrásra hivatkozva.

Advertisement

A 2012-ben bevezetett távközlési adót terjesztenék ki az internetes adatforgalomra is, 150 forint lenne egy gigabájt. Ekkora adóval 20-25 milliárd forintos bevétellel számolnak a Nemzetgazdasági Minisztériumban, de szakértők szerint az itthoni adatforgalom alapján ezzel az adómértékkel a tervezett bevétel akár tízszerese is reális lenne.

Advertisement

Az internetadó egyébként annyira új ötlet, hogy eddig semmilyen korábbi szakmai anyagban nem szerepelt, Orbán az előterjesztés benyújtása után utasította Varga Mihályt, hogy "üljön le az internetszolgáltatókkal egy kávéra".

Sokan egyébként számítanak rá, hogy valamilyen puhulás be fog következni. A kormány egyrészt azt szeretné, hogy a szolgáltatók ne hárítsák át a terheket az ügyfelekre, másrészt szóba került már, hogy felső határa is lesz az adónak – 5000, 1000 illetve 700 forintos havi maximumról beszéltek.

Advertisement

via chilis

Share This Story

Get our newsletter