Az internetad√≥b√≥l fedezn√©k a rendv√©delmi szervek √©s a katon√°k tervezett, de eddig elmaradt 25-30 sz√°zal√©kos b√©remel√©s√©t‚Äď √≠rja a HVG minisztereln√∂ks√©gi forr√°sra hivatkozva.

A 2012-ben bevezetett t√°vk√∂zl√©si ad√≥t terjeszten√©k ki az internetes adatforgalomra is, 150 forint lenne egy gigab√°jt. Ekkora ad√≥val 20-25 milli√°rd forintos bev√©tellel sz√°molnak a Nemzetgazdas√°gi Miniszt√©riumban, de szak√©rtŇĎk szerint az itthoni adatforgalom alapj√°n ezzel az ad√≥m√©rt√©kkel a tervezett bev√©tel ak√°r t√≠zszerese is re√°lis lenne.

Az internetad√≥ egy√©bk√©nt annyira √ļj √∂tlet, hogy eddig semmilyen kor√°bbi szakmai anyagban nem szerepelt, Orb√°n az elŇĎterjeszt√©s beny√ļjt√°sa ut√°n utas√≠totta Varga Mih√°lyt, hogy "√ľlj√∂n le az internetszolg√°ltat√≥kkal egy k√°v√©ra".

Sokan egy√©bk√©nt sz√°m√≠tanak r√°, hogy valamilyen puhul√°s be fog k√∂vetkezni. A korm√°ny egyr√©szt azt szeretn√©, hogy a szolg√°ltat√≥k ne h√°r√≠ts√°k √°t a terheket az √ľgyfelekre, m√°sr√©szt sz√≥ba ker√ľlt m√°r, hogy felsŇĎ hat√°ra is lesz az ad√≥nak ‚Äď 5000, 1000 illetve 700 forintos havi maximumr√≥l besz√©ltek.

Advertisement

via chilis