This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Orbán meghívta Putyint Budapestre

Illustration for article titled Orbán meghívta Putyint Budapestre

A Népszava szerint legalábbis, és márciusban fog jönni. Ha ez igaz, a Vezénylő Tábornoknál senki sem tesz többet az utcai népharag feltámasztásáért. A moszkovita miniszterelnök ezzel a saját táborát is megrepesztheti.

Advertisement

Orbán Viktor nem kukoricázik, gyorsan ki akarja deríteni, ki az, aki bármi körülmények kitart egyszemélyi uralma mellett. Nem sokkal Angela Merkel német kancellár látogatása után ugyanis szövetségesét-példaképét, Vlagyimir Putyin orosz elnököt fogadja a napilap szerint. A hidegháborúval fenyegető orosz despota megudvarlása – az ukrán furcsa háború és az orosz gazdasági összeomlás idején ráadásul – igen erős jelzés nemcsak Európának és Amerikának , hanem a nyugatos magyar közönségnek, jobbos, balos vagy egyéb szimpátiáktól függetlenül.

Ha igaz a hír, akkor egészen biztos, hogy 2015 az Amerikával való agresszív magyar kormányzati emberkedés éve lesz, az Orbán Viktor által kultivált hetvenkedős retorikával. A dühös, de egyelőre tétova utcai ellenzék pedig hálát adhat a miniszterelnöknek, az oroszoknak való behajolás, és a diktátorral való közös utcai parádézás ugyanis pont olyan téma, ami sikeresen egy táborba hozhatja az Orbán-rezsimmel elégedetlen balos, jobbos és liberális közönséget.

Share This Story

Get our newsletter