This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Orbán megelégelte a belgát, volt kormánytagé lehet az Újpest

Illustration for article titled Orbán megelégelte a belgát, volt kormánytagé lehet az Újpest

Jól értesült újpestiek pletykálják, hogy volt kormánytag kezébe kerülhet Orbán miniszterelnök kedvenc focicsapata. Vályi Nagy Vilmos egykori infokommunikációs államtitkár tárgyal a klub megvételéről Roderick Duchatelet-vel. A Bors szerint Szijjártó Péter a Honvédra nyomul.

Advertisement

Ha igaznak bizonyulnak a meg nem erősített hírek, a Videoton, a Fradi és az MTK után az Újpest lehet a következő olyan NB I.-es csapat, amely tulajdonosa vagy vezetői révén közvetlenül kapcsolódik a kormányzathoz. Az elmúlt években többször is felröppent, hogy a futballbefektetéseiről ismert Duchatelet család kivonul Magyarországról, de ez végül sosem történt meg, sőt a klubtulajdonlás mellett a magyar negyedosztályban kézilabdázó Roderick Duchatelet ingatlanok sorát vásárolta Budapesten.

Most mégis azt hallani újpesti forrásokból, hogy Duchatelet árulja a klubot, sőt már konkrét ártárgyalások zajlanak magyar befektetővel. Úgy tudjuk, 3 milliárd forint körüli összeget kínálnak a klubért, a tulajdonos viszont 4 milliárd fölött szeretne kapni érte. A belga befektető állítólag egy fillért sem akar az Újpestre költeni, annyira, hogy a legfrisebb pletyka szerint már olyan apró napi kiadásokra sem ad pénzt, mint a tisztítószerek.

Advertisement

A vevő pedig – vagy a vevő nevében tárgyaló ember – a bennfentesek szerint Vályi Nagy Vilmos, aki a VPOP-ban dandártábornokságig és országos parancsnokhelyettességig vitte, hogy 2010-ben átigazoljon a kormányzatba, ahol 2012-ig informatikáért felelős helyettes államtitkár, majd 2014-ig államtitkár volt. Azt informátoraim nem tudták, hogy Vályi Nagy egymaga venné-e meg a focicsapatot.

Az eseményekre rálátók szerint a miniszterelnök megelégelte, hogy Duchatelet alatt sorvadozik az Újpest, ez is magyarázhatja egy volt kormánytag esetleges feltűnését.

Advertisement

Vályi Nagy nem most tűnt fel a focicsapat közelében. Amikor az Újpest tavaly nehéz helyzetbe került, amiből csak az NB I.-es indulási jog új cégre való átruházásával tudott megmenekülni, az akció után Duchatelet többek között neki is nyilvánosan mondott köszönetet a segítségéért. A Pesti Riport szerzője meg is jegyezte, hogy Vályi Nagy szerepe titokzatos volt. Az államtitkár adta át tavaly az UTE Szilágyi úti sportkomplexumát is.

A Bors mindeközben arról írt, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter a tudomásuk szerint kedvenc csapata, a Kispest megvételéről tárgyalt, amit George Hemingway tulajdonos azzal ütött el, hogy "nem Szijjártó Péterrel, hanem Barack Obamával állunk tárgyalásban".

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter