J√≥l √©rtes√ľlt √ļjpestiek pletyk√°lj√°k, hogy volt korm√°nytag kez√©be ker√ľlhet Orb√°n minisztereln√∂k kedvenc focicsapata. V√°lyi Nagy Vilmos egykori infokommunik√°ci√≥s √°llamtitk√°r t√°rgyal a klub megv√©tel√©rŇĎl Roderick Duchatelet-vel. A Bors szerint Szijj√°rt√≥ P√©ter a Honv√©dra nyomul.

Ha igaznak bizonyulnak a meg nem erŇĎs√≠tett h√≠rek, a Videoton, a Fradi √©s az MTK ut√°n az √öjpest lehet a k√∂vetkezŇĎ olyan NB I.-es csapat, amely tulajdonosa vagy vezetŇĎi r√©v√©n k√∂zvetlen√ľl kapcsol√≥dik a korm√°nyzathoz. Az elm√ļlt √©vekben t√∂bbsz√∂r is felr√∂ppent, hogy a futballbefektet√©seirŇĎl ismert Duchatelet csal√°d kivonul Magyarorsz√°gr√≥l, de ez v√©g√ľl sosem t√∂rt√©nt meg, sŇĎt a klubtulajdonl√°s mellett a magyar negyedoszt√°lyban k√©zilabd√°z√≥ Roderick Duchatelet ingatlanok sor√°t v√°s√°rolta Budapesten.

Most m√©gis azt hallani √ļjpesti forr√°sokb√≥l, hogy Duchatelet √°rulja a klubot, sŇĎt m√°r konkr√©t √°rt√°rgyal√°sok zajlanak magyar befektetŇĎvel. √ögy tudjuk, 3 milli√°rd forint k√∂r√ľli √∂sszeget k√≠n√°lnak a klub√©rt, a tulajdonos viszont 4 milli√°rd f√∂l√∂tt szeretne kapni √©rte. A belga befektetŇĎ √°ll√≠t√≥lag egy fill√©rt sem akar az √öjpestre k√∂lteni, annyira, hogy a legfrisebb pletyka szerint m√°r olyan apr√≥ napi kiad√°sokra sem ad p√©nzt, mint a tiszt√≠t√≥szerek.

A vevŇĎ pedig ‚Äď vagy a vevŇĎ nev√©ben t√°rgyal√≥ ember ‚Äď a bennfentesek szerint V√°lyi Nagy Vilmos, aki a VPOP-ban dand√°rt√°bornoks√°gig √©s orsz√°gos parancsnokhelyettess√©gig vitte, hogy 2010-ben √°tigazoljon a korm√°nyzatba, ahol 2012-ig informatik√°√©rt felelŇĎs helyettes √°llamtitk√°r, majd 2014-ig √°llamtitk√°r volt. Azt inform√°toraim nem tudt√°k, hogy V√°lyi Nagy egymaga venn√©-e meg a focicsapatot.

Advertisement

Az esem√©nyekre r√°l√°t√≥k szerint a minisztereln√∂k megel√©gelte, hogy Duchatelet alatt sorvadozik az √öjpest, ez is magyar√°zhatja egy volt korm√°nytag esetleges feltŇĪn√©s√©t.

V√°lyi Nagy nem most tŇĪnt fel a focicsapat k√∂zel√©ben. Amikor az √öjpest tavaly neh√©z helyzetbe ker√ľlt, amibŇĎl csak az NB I.-es indul√°si jog √ļj c√©gre val√≥ √°truh√°z√°s√°val tudott megmenek√ľlni, az akci√≥ ut√°n Duchatelet t√∂bbek k√∂z√∂tt neki is nyilv√°nosan mondott k√∂sz√∂netet a seg√≠ts√©g√©√©rt. A Pesti Riport szerzŇĎje meg is jegyezte, hogy V√°lyi Nagy szerepe titokzatos volt. Az √°llamtitk√°r adta √°t tavaly az UTE Szil√°gyi √ļti sportkomplexum√°t is.

Advertisement

A Bors mindek√∂zben arr√≥l √≠rt, hogy Szijj√°rt√≥ P√©ter k√ľl√ľgyminiszter a tudom√°suk szerint kedvenc csapata, a Kispest megv√©tel√©rŇĎl t√°rgyalt, amit George Hemingway tulajdonos azzal √ľt√∂tt el, hogy "nem Szijj√°rt√≥ P√©terrel, hanem Barack Obam√°val √°llunk t√°rgyal√°sban".