A minisztereln√∂k a n√©p k√©rd√©seire v√°laszolt, a Cink meg kiemelte a l√©nyeget. Orb√°n t√©nyleg randira h√≠vta az √°ln√©ven k√©rdezŇĎ n√©met kancell√°rnŇĎt?

Nem szeretn√©k k√ľl√∂n√∂sebben r√©szt venni Orb√°n Viktor Blikken kereszt√ľl int√©zett csal√°di PR-kamp√°ny√°ban, de az az√©rt √©rdekes volt, hogy miket mondott √©s nem mondott ma, amikor be√ľlt a rajong√≥i √°ltal fr√∂cs√∂gve √°tkozott bulv√°rlap szerkesztŇĎs√©g√©be, v√°laszolni a n√©p k√©rd√©seire.

- Elker√ľlte a v√°laszt arra, hogy a feles√©g√©vel egy√ľtt t√©nyleg hatalmas Edda-rajong√≥k-e. Pedig elk√©pesztŇĎen bizsergetŇĎ elk√©pzelni, ahogy a felcs√ļti kertben P. Attila mulat√≥st √©nekel neki, azt√°n megbesz√©lik, hogyan rabolt√°k el az uf√≥k az ismert alienh√≠vŇĎ √©nekes devizahitel√©t.

- Annak a f√©ny√©ben, hogy Orb√°n Viktor p√°r napja hivatalosan is K√°d√°r J√°noshoz hasonl√≠tja mag√°t, hogyan √©rtelmezendŇĎ a sz√°ll√≥igegyan√ļs "Ez egy igazi kommunista hazugs√°g!" mondata, amit egy olvas√≥ k√©rd√©s√©re felelt? Az olvas√≥ azt szerette volna tudni, hogy visszafizeti-e az √∂sszeget, amit k√∂zp√©nzbŇĎl k√∂lt√∂ttek az ap√≥sa luxusbirtok√°hioz vezetŇĎ √ļt k√°ty√ļz√°s√°ra.

- Ha √°llatok k√∂z√ľl kell v√°lasztani, √∂nmag√°t sasnak, Gyurcs√°nyt √©s Bajnait l√©gynek tekinti.

Advertisement

- Sokkal m√©lyebben hisz az √∂nkorm√°nyzati rendszerben, mint b√°rki sejtette volna. Egy rokkantnyugd√≠jasnak, akinek a gy√≥gyszer kiv√°lt√°sa ut√°n 19 ezer forintja maradna, √©s ez√©rt szerinte "az egyetlen megold√°s az √∂ngyilkoss√°g", azt felelte, hogy "Ha a helyzet ilyen s√ļlyos, forduljon az √∂nkorm√°nyzathoz, ŇĎk adhatj√°k meg ilyen neh√©z helyzetben a sz√ľks√©ges seg√≠ts√©get."

- El√°rulta, mi marad a magyaroknak: "Marad teh√°t a rezsics√∂kkent√©s, az √°rak megf√©kez√©se √©s az emelkedŇĎ b√©rekbe vetett rem√©ny". √Čn m√°r most elkezdtem rem√©nykedni!

- Orb√°n Viktor az √ļj M√°ty√°s kir√°ly, ami ebbŇĎl a brav√ļros cs√∂rt√©bŇĎl der√ľlt ki:

rebmem: Ha tal√°lkozna a fiatalkori √Ėnmag√°val, az mit mondana √Ėnnek?

Orb√°n Viktor: Az att√≥l f√ľgg, √©n mit mondan√©k neki! Sok erŇĎt, j√≥ eg√©szs√©get!

- Nagy franc a minisztereln√∂k, mert r√°j√∂tt, hogy a n√©met kancell√°r √ľgyetlen√ľl kiv√°lasztott √°ln√©v m√∂g√© b√ļjva akarja provok√°lni, mire randev√ļra h√≠vta a v√©rmes germ√°n big√©t! √ćme:

Advertisement

- Orb√°n a "verseny" megnyilv√°nul√°s√°nak tartja a trafikpiac erŇĎszakos √ļjraoszt√°s√°t.

- √öjabb k√∂z√∂s pontunk a minisztereln√∂kkel: ŇĎ is im√°dja Torgy√°n J√≥zsefet, sŇĎt m√©g n√°lam is jobban, mert neki egyfajta √©letm√≥dguruja is az ismert exkisgazda: "Torgy√°n J√≥zsi b√°csit√≥l azt tanultam, ha az ember stresszes munk√°t v√©gez, vagy egyen, vagy igyon. √Čn az ev√©st v√°lasztottam."