Orbán és Tarlós is hazudott melegügyben a megmarkolászott Plankó riporternek

Eddig újságírói pályám legszebb pillanatai közé soroltam, amikor Orbán miniszterelnök megvédte a 444.hu-s Plankó Gergőt a rárontó testőreitől, amikor az meg akarta kérdezni tőle, miért nem ment el a Pride megnyitójára se ő, se Tarlós István. Ezért vagyok csalódott, hogy mindketten a szemébe hazudtak.

Advertisement

Vajon miért füllent egy miniszterelnök egy ilyen piti ügyben? Sose fogom megtudni.

Orbán Viktor mindenesetre kerek perec megmondta Plankónak, azért nem volt ott a megnyitón, mert nem kapott meghívót. Tarlós először úgy tett, mint aki nem is tudja, mi az a Pride, majd azt felelte, ő a másik oldalon áll, bármit is jelentsen ez.

Aztán sajnos kiderült, hogy Orbánt - mint az összes többi parlamenti párt vezetőjét és a főméltóságokat - igenis meghívták a szervezők. Annyira meg, hogy a 444-en publikálták mind a június 12-én írt meghívólevelet, mind Orbán 24-én kelt válaszát, amiben más programra hivatkozva lemondja a meghívást. Tarlóst, aki ugye azt se tudja, miről beszélünk, ugyanígy levélben keresték meg, amire válaszolt is, és egyéb halaszthatatlan elfoglaltságra hivatkozva kimentette magát.

Felteszem előfordul jelentéktelenebb meghívókkal, hogy a miniszterelnök és a főpolgármester titkársága úgy mondja le a felkéréseket, hogy őket nem is értesítik. De az teljesen életszerűtlen, hogy pont egy ilyen, minden évben politikai-rendészeti hisztit okozó ügyben, amiben alkalmanként nekik, illetve a kormánynak és a fővárosnak is állást kell foglalnia, a tudtuk nélkül intézkedtek volna. Egyidőben, mindkét titkárságon.

Share This Story

Get our newsletter