Budapest egyik legn√©pszerŇĪbb kir√°ndul√≥hely√©nek helyre√°ll√≠t√°s√°r√≥l tartanak n√©pszavaz√°st ma a XII. ker√ľletben, a javaslat szerint a fogaskerekŇĪ vonal√°t is meghosszabb√≠tan√°k.

A szavaz√°sra jogosult k√∂zel 48 ezer ember egy nyolc pontb√≥l √°ll√≥ hat√°rozatr√≥l mondhat ma v√©lem√©nyt, ami tartalmazza, hogy a k√∂rnyezetv√©delmi elŇĎ√≠r√°sok betart√°s√°val pontosan milyen v√°ltoz√°sokat tervez az √∂nkorm√°nyzat.

Advertisement

T√∂bbek k√∂z√∂tt k√ľl√∂nb√∂zŇĎ forgalmi v√°ltoz√°sok is lenn√©nek, a k√∂z√∂ss√©gi k√∂zleked√©st helyezn√©k elŇĎnybe, j√°tsz√≥tereket is l√©trehozn√°nak, sŇĎt, a gyermekvasutat √©s a LibegŇĎt is korszerŇĪs√≠ten√©k. Itt tudj√°tok elolvasni a hat√°rozat teljes sz√∂veg√©t.

Orb√°n Viktor a szavazata lead√°sa ut√°n elmondta, hogy ŇĎ igennel szavazott, meg akarja v√©deni a Normaf√°t. A minisztereln√∂k m√©ltatta Pokorni Zolt√°nt, mert angyali t√ľrelem kell ahhoz, hogy ilyen hangulat, ekkora egyet√©rt√©s legyen a ker√ľletben ‚Äď a projektnek nem maradt egy nagyobb ellenzŇĎje sem.

via MTI, Fotó: Kovács Tamás/MTI