​Orbán Viktor az éjjel megivott egy üveg bort, mert a felesége nem volt otthon

Miről beszélgetnek a miniszterelnökök tárgyalás előtt? Orbán arról mesélt GE-s menedzsereknek, hogy a felesége késő éjjel alárást gyűjtött, ezért ő, mármint Orbán, leküldött egy üveg vörösbort. Ki mondja meg Orbánnak, hogy senki sem gyűjt éjszaka aláírást Fónagy Jánosnak? Én nem!

A GE budapesti globális üzleti szolgáltató központjának keddi megnyitója előtt a kamerák rögztítették a szereplők Nagy Esemény Előtti Felvezető Trécselését. A 40 másodperces videót Orbán miniszterelnök kiposztolta a Facebookjára.

Advertisement

Mivel az asztal másik oldalán amerikai üzletemberek ültek, Orbán angolul beszélt. Kávét kért, mert, mint mondta, előző este megivott egy üveg vörösbort. (A magyar feliraton szemérmesen a "bontottam egy üveg vörösbort" olvasható, miközben eredetiben Orbán azt mondja, hogy "I had a bottle of …", így az fb-követők angolul nem értő része nem is tudja, milyen jó a Főnök huzata. Később azért elárulja magát a "csak egy üveggel" válasszal.)

A miniszterelnök azt is iziben elsztorizta, hogy miért borozott. Késő este, amikor munka után hazaért, nem találta otthon a feleségét. A gyerekei mondták meg, hogy éppen aláírást gyűjt. Fónagy Jánosnak, aki a körzetükben a fideszes jelölt.

Próbálom elképzelni, amint Anikó Asszony hétfőn késő este aláírásokat gyűjt Fónagy Jánosnak. Én hosszan beszélgettem olyan fiatal lánnyal, akit 2 (!) nappal korábban ragadtak el Idegenek és vittek el a bolygójukra, meg is mutatta a vázlatfüzetét a bolygóról készült rajzaival, de ezt az éjszakai aláírásgyűjtést nem tudom elképzelni.

Advertisement

A kedvenc Karithy-írásom, a Nem tudom, de nekem a feleségem gyanús című egy napló formátumban megírt humoreszk, és így kezdődik:

Nov. 1.

Nem tudom, de nekem a feleségem gyanús. Ma este, mikor hazajöttem, egy kardot találtam otthon a szobában, de a feleségem megmagyarázta, hogy hogyan esett be véletlenül az utcáról a kard, mikor lent elmentek a katonák, hát ami igaz, az igaz, nagy szél volt ma.

Advertisement

Szanyi "Szanyikapitány" Tibor, a finom lelki rezdülések mestere kedd este ezt posztolta ki a Tumblrjére:

Advertisement

(via zeroz3ro)

Share This Story