Izgalmas tömegpszichológiai kísérlet zajlik épp a miniszterelnök facebookján. Ha a főnök angolul szól a néphez, a népből sokan úgy is válaszolnak neki.

Eleve érdekes az eredeti poszt is, hiszen Orbán Viktor – talán azt előkészítendő, hogy a miniszterelnökösködés után köztársasági elnök helyett divatblogger legyen – egy pulóver fotóját tette ki az oldalára, angol szöveggel. De még érdekesebbek az ehhez érkezett kommentek.

A kísérlet azért izgalmas, mert a politikusok igazi fb-rajongói – legyenek azok bármilyen színűek – általában magyarul sem tudnak, nemhogy idegen nyelveken. Mit tegyenek tehát, amikor maga az Idol mondja azt nekik, hogy

Advertisement

We are Kossuth!

Sokan visszakiáltják, hogy

Hajrá, Fidesz!

De mások megpróbálnak azon a nyelven felelni. Az eredmény viccesen dadaista, mert egy csomó esetben képteleség eldönteni, hogy a hozzászóló élteti vagy sárba taposná Orbánt.

Advertisement

Ő például mire gondolhatott?

Advertisement

DrFarkas tézisén pedig azóta gondolkodom, hogy először elolvastam, de még mindig rejtélyesnek tűnik. Kossuth nem lett volna eléggé magyar a kommentelő szerint? Anton Seleznyov legyek, ha értem!

Advertisement

Itt legalább tudni, hogy nem ellenéges viccelődésről van szó:

Advertisement

Itt pedig elmélyült ruhafelirat-elemzői munka folyik:

Advertisement

Ezt viszont talán vehetjük kritikai megjegyzésnek:

Advertisement

A végén persze az is kiderül, hogy aki egy angol nyelvű társalgási klubban magyarul szólal meg, az számítson a legrosszabbra: