Kem√©ny interj√ļt adott a N√©pszabads√°gnak Mell√°r Tam√°s k√∂zgazd√°sz ‚Äď most egyetemi tan√°r P√©csen ‚Äď aki az elsŇĎ Orb√°n-korm√°ny idej√©n a KSH eln√∂ke, 2010 ut√°n a Sz√°zadv√©g kutat√°si igazgat√≥ja, kedden pedig a p√©csi netad√≥s t√ľntet√©s fŇĎ sz√≥noka volt.

Egy idézet:

T√∂bb alkalommal besz√©ltem Orb√°nnal, √©s sz√°momra vil√°goss√° v√°lt, hogy ŇĎ nem az a vezetŇĎ, akinek tan√°csot lehet adni, akivel lehet √©rtelmesen besz√©lni. Amikor h√°rom-n√©gy ember t√°rsas√°g√°ban ki mertem jelenteni, hogy ne, haragudj, de ebben nincs igazad, akkor meg√°llt a k√©s levegŇĎben, Varga Miska r√°ngatta a kezemet, hogy ne mondjak ilyet, √©s egybŇĎl l√°tszott, hogy Orb√°n a kritik√°t abszol√ļt nem tudja elviselni. Mostanra norm√°lis k√∂zgazdas√°gi szak√©rtŇĎ egy se maradt a korm√°nyfŇĎ mellett.

Néhány állítás:

  • Az internet haszn√°lat√°√©rt most is kell fizetni, s annak van ad√≥tartama is. Mi√©rt kellene r√° kivetni b√ľntetŇĎad√≥t?
  • Ha ezt a szolg√°ltat√°st megdr√°g√≠tjuk, akkor az azzal j√°r, hogy lass√≠tjuk a gazdas√°gi hat√©konys√°got √©s n√∂veked√©st.
  • Mindegyik orsz√°gban jelen van a korrupci√≥, de ha a fejlett vil√°gban kider√ľl egy politikus √©rintetts√©ge, akkor annak t√°voznia kell. N√°lunk ez elk√©pzelhetetlen.
  • A p√°rtokhoz k√∂tŇĎdŇĎ emberek √©rzelmi alapon d√∂ntenek, ez√©rt ha a vezetŇĎj√ľk k√∂z√©j√ľk l√∂vetne, akkor is r√° szavazn√°nak.
  • Az√©rt j√∂ttem el a Sz√°zadv√©gtŇĎl, mert sz√°momra kider√ľlt, hogy az eg√©sz mŇĪhely csak egy p√©nzmosoda.
  • az √∂sszes ember, akit √©n vittem a Sz√°zadv√©ghez, elj√∂tt onnan, mert l√°tt√°k, hogy nincs sz√ľks√©g igazi szakmai munk√°ra.

Advertisement

Na de olvassátok el inkább az egészet!