This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Orbán a címlapsztori a Spiegel Online-on: Magyarország búcsút mond a jogállamnak

Illustration for article titled Orbán a címlapsztori a Spiegel Online-on: Magyarország búcsút mond a jogállamnak

Kubatov Gábor nemsokára nyilván megírja, hogy a Spiegelt Soros György pénzén Bajnai Gordon készítette fel a kormány elleni támadásokra. Az ismert szélsőbalos revolverlap ugyanis "Ellentmondásos alkotmánymódosítás: Magyarország búcsút mond a jogállamnak" címmel közöl friss vezető anyagot.

Advertisement

A cikk Áder János köztársasági elnök mai berlini látogatásától rugaszkodik el, azzal a felütéssel, hogy az EU és Magyarország viszonya mostanában minden, csak nem normális. Az írás azzal folyattódik, hogy Orbán miniszterelnök erőteljesen próbálja kiterjeszteni a hatalmát, és miközben Áder Berlinben a jó magyar-német kapcsolatokat próbálja fenntartani, a Parlamentben igen ellentmondásos alkotmánymódosítást készülnek megszavazni. A Speiegel cikke az Alkotmánybíróságot a jogállam utolsó őrének nevezi, és megjegyezi, hogy az igazságszolgáltatás függetlensége csorbult. A Spiegelt a jelek szerint Kövér László hidegháborús, Európa-ellenes szövegei borították ki leginkább. Az anyag második felében a most megszavazandó módosításokat ismertetik. Orbán igazi bűne azért mégiscsak az, hogy a jogállam elleni makacs támadásai miatt Kolláth "Csokornyakkendős Komcsi Hisztigép" György nyilatkozatképes ember lehet a mértékedó nyugati sajtóban.

Share This Story

Get our newsletter