This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Önvédelemből vett puskát a 72 éves bácsi, a TEK rárúgta az ajtót

Kétszer törtek be a tanyájára, úgyhogy úgy döntött, vesz egy puskát. Egyik szomszédja bejelentette, kedd reggel hajnalban jött intézkedni a TEK.

Advertisement

A boon.hu megtalálta az Emőd és Nyékládháza között élő 72 éves ezermestert. Az ügyészség előzetes letartóztatásba akarta helyezni, de a bíró csak lakhelyelhagyási tilalom alá helyezte. Még nem volt életében soha büntetve.

Azért vette a kispuskát, mert rájött, hogy sehogyan sem tudja megvédeni a házát. Nem akart úgy járni, mint a vácszentlászlói gazda, aki fagyállót rakott a borba, áramot sem vezethetett a kerítésbe, a kutya megtámadhatja a gyerekeket, a riasztónak nem sok értelme van, mert sokáig tart, mire kiér a rendőrség. Csak az maradt neki, hogy vesz egy fegyvert a vásárban. Vele lakik 93 édesanyja is. Loptak már tőlük pálinkát, bort, sőt, szoptatós anyanyulat is.

Advertisement

A vád ellene engedély nélküli fegyvertartás, amiért börtönt is kaphat. Kedden hajnalban érkezett ki hozzá a TEK. Amikor látta őket a kapuban, szólt, hogy azonnal hozza a kulcsát, de mégis berúgták az ajtót, majd a sárba fektették és megbilincselték.

Share This Story

Get our newsletter