Illustration for article titled Önálló életet kezd élni az őrült Simicska-teória a balos médiaösszeesküvésről

A fideszes csepel.info szerint az ittlakunk.hu a titkos médiaösszeesküvés miatt hazudott egy letarolt dombocskáról. Az őrület beköltözött a helyi média hétköznapjaiba.

Advertisement

A budapesti kerületek helyi ügyeivel foglalkozó ittlakunk.hu azt írta, hogy sok autót feltörtek mostanában a kerületben, a Daru-dombot meg feldúlta valaki. A konkurens, fideszes csepel.info szerint egyik állítás sem igaz. Na de miért írna valótlant az ittlakunk egy minidombról?? Természetesen azért, mert a magyar média irányítói titkos, a Cion Bölcseihez illő összeesküvést szerveztek a kormány ellen, és MINDEN ennek az összeesküvésnek a része - mondja a csepel.info. Sőt, erről közleményt is küldtek mailben!

(A sztoriba most bekapcsolódók kedvéért: az összesküvés nem igaz, hülyeség, sőt bolondság. Egy senki által sem tagadott, tényt, miszerint a médiaipar vezető figurái tartottak egy találkozót a reklámadó miatt, a Simicska Nemzet úgy állított be, mintha ufós-rózsakeresztes összesküvést szőttek volna a jobbos kormány és média ellen. A cikk célja az volt, hogy hangulatot keltsen a Sanoma és annak vezérigazgatója ellen, mert Simicska Lajos álltólag meg akarja venni a magyar Sanomát.)

Advertisement

A holdkóros elméletet azóta elismételte Kocsis Máté fideszes pártkommunikátor, a Heti Válasz, és a gazdasági-politikai konglometárum több tagja. A cucc a helyi fideszes pártsajtóba már így szivárog le:

A Csepel.info úgy tudja, hogy a történteknek köze lehet ahhoz a titkos találkozóhoz, ahol magyarországi médiamogulok kötöttek kormányellenes szövetséget. A balliberális média-összefogásról először az Mno írt, kiemelve, hogy az együttműködés célja a média eltorzítása a kormányváltás elérése érdekében, és azt is, hogy a politikai szövetség egyik tengelyét a Sanoma adja. (A Fidesz többször ismagyarázatot kért a Sanomától, azonban az tagadta a történteket.) (…) Információink szerint az Ittlakunk.hu a titkos találkozó után “durvult be”, kezdte el a csepeli MSZP-hez kötődő honlapok álhíreit közreadni és cenzúrázni, és elhallgatni a hivatalos szervek, a rendőrség és az önkormányzat által közreadott valóságot.

Advertisement

Pár hét, és már végképp senki sem fog emlékezni arra, hogy ez egy hülyeség volt eredetileg, és a Pártütő Megbeszélés örökre bevésődik a magyar médiatörténetbe.

Share This Story

Get our newsletter