Mivel sem Esterházy Péter, sem a magyar közmédia nem olyan, hogy képes legyen dolgokat egy legyintéssel elintézni, ma az író az Élet és irodalomban reagált Böröcz István MTVA-elnök kijelentésére, miszerint "csak az író személyére, munkásságára való tekintettel" kértek bocsánatot a kicenzúrázott MR1-Kossuth-rádiós ajánlója miatt. Az ÉS cikkéből a hvg.hu szemlézett és tele van szórakoztató idézetekkel.

Hát el tetszik lenni tévedve lenni. Van az az anekdota a szolnoki rendőrfőnökről meg a kurváról, hát ön már rég nem lesz vezérigazgató, amikor én még mindig strichelni fogok a Körúton, úgy értve, hogy még mindig n-ed rangú magyar író leszek, büszkén, hogy tagja lehetek annak a céhnek, amely nélkül ön vezérigazgató sem lehetne. Ez sok, visszavonom, lehetne. Mert mért ne lehetne meg egy közrádió irodalom nélkül? De akkor Wass Albert sincs.

Így reagált Böröcz István közleményére Esterházy. Az egyébként teljesen jogos felvetés, hogy ha egyszer kivágják azt, hogy a Nemzeti Színházat ajánlja egy kultúrműsorban, akkor ha bocsánatot kérnek, azt miért ilyen körülményesen teszik. Böröcz egyébként nem is hivatalos közleményben mondta ezt, hanem egy Heti Válasznak adott interjúban, ami végülis lehet, hogy mégis hivatalos közlemény.