Ómolnár Miklós-talanították a Storyt és a Bestet

Már úgy értem, kirúgták a főszerkesztőt ezektől a híres bulvármagazinoktól. Ómolnár igazi nagy király volt, konkrétan műfajt és sok százezres példányszámokat teremtett. Már legalábbis Magyarországon. Az egyik utóda Szalai Vivien lesz. Ő is híres mint bulvárkönyvszerző.

A Story és a Best hihetetlenül sikeres lett röviddel 90-es évekbeli megalakításuk után – a Bestet a fáma szerint konkrétan azért kellett megcsinálni, mert a Storyban már nem volt több hely a hirdetéseknek –, ám az utóbbi időkben elkezdtek romlani a számok. Hát ilyen az élet, a sors, na és a tendenciók. A Sanoma nemrég adta el a cuccot a Central Groupnak, úgy látszik, konfliktusok adódhattak az új tulajjal. Vagy a fene tudja.

Advertisement

Ómolnár egyébként már a nyolcvanas években menő újságíró volt – írt pl. popzenei könyveket is –, a rendszerváltáskor nagy meglepetésre parlamenti képviselő lett Torgyán József Független Kisgazdapártjában, de hamarosan elidegenedtek egymástól. Ezt követően következett a két évtizedes bulvárpápaság.

Szalai Vivien eddig is a Storynál dolgozott, és a könyveiről akkor is hallottatok, ha nem olvastátok őket. A legutóbbit Zuschlag Jánosról jelentette meg a fideszes Napi Gazdaság kiadójánál, de sokat írt prostituáltakról és Stohl Andrásról is. A Comment:Com azt mondja, a Best nem Szalaié lesz, hanem Sándor Anikóé. Róla nem nagyon hallottam, ahogy rákerestem most, szintén sikeres írónak tűnik, mégpedig ezoterikus világokban.

Share This Story