This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Olyan messze áll tőlem a homoszexualitás, mint Makótól Jeruzsálem

Illustration for article titled Olyan messze áll tőlem a homoszexualitás, mint Makótól Jeruzsálem

Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, a Fidesz kommunikációs igazgatója be fogja perelni Ungár Klárát, a SZEMA mikropárt vezetőjét, aki a Facebookon melegnek nevezte.

Advertisement

Most érkezett meg a reakciója Ungár Klára fb-posztjára, amiről ebben a bejegyzésben írtam.

Advertisement

A polgármester teljes nyilatkozata így hangzik:

Kedves Ungár Klára! Bár az égvilágon semmi köze hozzá, de elárulom Önnek, olyan messze áll tőlem a homoszexualitás, mint Makótól Jeruzsálem. Velem maguk nincsenek eggyel többen. A primitív, személyeskedő kijelentéseiért pedig be fogom perelni. Üdvözlettel: Kocsis Máté.

Az egész ügyet az robbantotta ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Debrecenben sajtótájékoztatót tartott, ahol egy váratlan kérdésre – mit üzen a homofóboknak a homóbia elleni világnapon – hosszabban kifejtette a téziseit a homoszexualitásról. Ezek a tézisek sajnos határozottan kirekesztőek voltak, Orbán például így fogalmazott:

Magyarország toleráns ország. A tolerancia nem azt jelenti, hogy tőlünk különböző életfelfogásokat azonos szabályozás alá vonnánk, mint a sajátjainkat. Különbséget teszünk köztük.

A miniszterelnök szavaiból sütő hozzállás számos meleget és nem meleget felháborított, Ungár ezért posztolhatott a Facebookra indulatosan, név szerint emlegetve Szájert és Kocsist mint fideszes melegeket.

Advertisement

Erre reagált a fentiekkel Kocsis Máté.

Share This Story

Get our newsletter