Kocsis M√°t√© j√≥zsefv√°rosi polg√°rmester, a Fidesz kommunik√°ci√≥s igazgat√≥ja be fogja perelni Ung√°r Kl√°r√°t, a SZEMA mikrop√°rt vezetŇĎj√©t, aki a Facebookon melegnek nevezte.

Most √©rkezett meg a reakci√≥ja Ung√°r Kl√°ra fb-posztj√°ra, amirŇĎl ebben a bejegyz√©sben √≠rtam.

A polgármester teljes nyilatkozata így hangzik:

Kedves Ung√°r Kl√°ra! B√°r az √©gvil√°gon semmi k√∂ze hozz√°, de el√°rulom √Ėnnek, olyan messze √°ll tŇĎlem a homoszexualit√°s, mint Mak√≥t√≥l Jeruzs√°lem. Velem maguk nincsenek eggyel t√∂bben. A primit√≠v, szem√©lyeskedŇĎ kijelent√©sei√©rt pedig be fogom perelni. √údv√∂zlettel: Kocsis M√°t√©.

Az eg√©sz √ľgyet az robbantotta ki, hogy Orb√°n Viktor minisztereln√∂k h√©tfŇĎn Debrecenben sajt√≥t√°j√©koztat√≥t tartott, ahol egy v√°ratlan k√©rd√©sre ‚Äď mit √ľzen a homof√≥boknak a hom√≥bia elleni vil√°gnapon ‚Äď hosszabban kifejtette a t√©ziseit a homoszexualit√°sr√≥l. Ezek a t√©zisek sajnos hat√°rozottan kirekesztŇĎek voltak, Orb√°n p√©ld√°ul √≠gy fogalmazott:

Magyarorsz√°g toler√°ns orsz√°g. A tolerancia nem azt jelenti, hogy tŇĎl√ľnk k√ľl√∂nb√∂zŇĎ √©letfelfog√°sokat azonos szab√°lyoz√°s al√° vonn√°nk, mint a saj√°tjainkat. K√ľl√∂nbs√©get tesz√ľnk k√∂zt√ľk.

A minisztereln√∂k szavaib√≥l s√ľtŇĎ hozz√°ll√°s sz√°mos meleget √©s nem meleget felh√°bor√≠tott, Ung√°r ez√©rt posztolhatott a Facebookra indulatosan, n√©v szerint emlegetve Sz√°jert √©s Kocsist mint fideszes melegeket.

Advertisement

Erre reagált a fentiekkel Kocsis Máté.