This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Olyan géppel indul a Sólyom, amit egyesek szerint már bontani kéne

Illustration for article titled Olyan géppel indul a Sólyom, amit egyesek szerint már bontani kéne

A Sólyom legújabb gépe egy 23 éves, nem éppen friss darab. Sőt - miután már svéd, brit és orosz zászló alatt is repült - egyesek szerint bontani kéne. Komolyan, minél többet tud meg az ember az új magyar légitársaságról, annál kevésbé érti az egészet.

Advertisement

Az Indexen elég klasszul összeszedték ugyanis a Skyliner-aviation.de és a Planespotters.net nyomán az Álmosra keresztelt gép adatait. Finoman szólva sem egy új modellről, hanem egy öreg motorosról van szó, amit ráadásul már kétszer kiállítottak a forgalomból.

Pár napja még úgy tudtuk, prémiumkategóriás szolgáltatást nyújt majd Európa Emiratese, erre tessék. Nem tudom, hogy vagytok vele, én teljesen össze vagyok zavarodva.

Advertisement

Az első meglepetés akkor ért, amikor bejelentették, hogy lesz. Senki nem látta a piaci rést, amit sürgősen be kellene tölteni. Persze én az Urbanista miatt hozzá vagyok szokva a nagyívű bejelentésekhez és látványtervekhez, amelyekből aztán semmi nem lesz. Vagy nem úgy.

Advertisement

Szóval nekem a második megrázó élmény az volt, hogy komolyan gondolják és tényleg lesz.

Advertisement

Legalább ennyire értetlenül állok az előtt, hogy mennyire megosztotta a magyar társadalmat. vannak akik minden áron fogást kersenek rajta, vannak akik foggal-körömmel védik. A leginkább politikai jobb-bal megosztás szerinti felhördülés és acsarkodás annál is inkább érthetetlen, hiszen nincs benne állami pénz, csak volt NBH-s.

Advertisement

Alighanem a neve lehet az oka, a nagy egymásnak feszülésnek, ami amúgy tökéletes baklövésnek tűnik a tintahalas logó nélkül is. Nem csak azért mert, kimondhatatlan a külföldieknek (ilyen légitársaság amúgy röpköd még néhány a világban), hanem mert a hazai reflexből reagálókat azonnal beindította mindkét oldalon. Persze lehet, hogy ez volt a cél.

Advertisement

Mindenesetre számomra érdekes, hogy a szintén HA lajstrommal, nemzetiszín festéssel, egész Európát behálózó, hazai, sőt nemzetközi szinten is jelentős Wizzair, amely annak idején épp egy piaci rés betömésével futott be, senkit sem hoz lázba.

Advertisement

Úgyhogy én már meg sem lepődök, ha megtudok valami újat. Hogy mondjuk luxus piacon akarnak labdába rúgni, vagy hogy közel negyedszázados gépekkel akarják ezt megvalósítani.

/Fotó: airliners.net via index.hu/

Share This Story

Get our newsletter