Szubjektív időjárásjelentés: Füles úgy remegett, mint Lázár János Szent Péter színe előtt. Többen is kérdeztétek, mi a hóhelyzet Budán, itt a válaszvideó.

Advertisement

A helyzet egyelőre mederben tartható. A macska állandóan kikérdezkedik, aztán merev első lábat csinál magának, majd idétlen bakugrásokkal túrja a havat, miközben úgy próbál nézni, mint egy Titokzatos Ősi Bölcsesség Birtokában Levő Lény. Füles kutya viszont most az előbb látott előszöt havat életében. Döbbenetes, törpetacskótól párját ritkítóan dinamikus jelenetsor volt: kiment az ajtón, némi meglepetéssel megállt, a fejét előre tartotta és szomorúan nézett, mint valami szafaládéba zárt Brezsnyev! Igazából akkor is ilyen, ha zsendülő vetésben, őszi avarban vagy izzó homokon áll, de a jelenet szívbemarkoló volt. Utána nem nagyon akart sétálni, a felsózott részeken viszont emelgetni kezdte a lábát. Nagyot csalódtam a brit nagykövetben, hogy az ő háza előtt is sóznak!

Hát egyelőre ez a helyzet, ha jön a lavina, jelentek. (Hogy ne kelljen mindenkinek bekommentelnie: igen, a videó feltöltésekor véletlenül 31.-át írtam, bár 29.-e van, de ki nem javítom.)

Share This Story

Get our newsletter