Olvasom, hogy az RTL megint lekevert egy nagyot a kormánynak

Méghozzá Szörényi Levente magyar hangján. A Blikk írt arról, hogy az X-Faktor szombati adásában nem véletlenül játszotta el az Illés együttes a Miért hagytuk, hogy így legyen c. dalt.

Advertisement

De nem ám!

A beatkorszak volt a téma az adásban – mint olvasom –, és a sztárvendégek a mostanában újabb búcsúkoncerteket fellépéseket abszolváló együttes még élő tagjai voltak, és a szám, amit eljátszottak, ez a sárga rózsás, hazug szavas Illés–Bródy-szerzemény volt. Az is benne van az újságban, hogy az interneteken azonnal arról kezdtek beszélgetni az emberek, hogy a kormánnyal nagy-nagy harcban álló tévécsatorna bizonyára üzenni akart Orbán Viktornak, mert ilyen nem történik véletlenül. Egy egész csomó embert megkérdeztek: a műsorfőszerkesztő, a programigazgató és Bródy János sejtelmes szavakat haszált, például:

Én örültem, hogy ezt a dalt adtuk elő – mondta némi iróniával a hangjában Bródy János, aki nem kívánt egyebet hozzátenni.

Advertisement

Szörényi Levente ezzel szemben meglepődött:

Nem most kívántunk rendszert váltani ezzel a dallal – szögezte le az énekes, aki nem érti, miért kellene mindenáron állásfoglalásnak tekinteni, ha elénekelnek egy Illés-dalt.

Advertisement

Én meg nem csináltam semmit, csak megírtam ezt a posztot. Mondjuk azon már majdnem huszonöt éve csodálkozom, hogy a Kádár-korszak nemritkán vegzálgatott, de mégiscsak nagyon magasra emelt – nem voltak híján a tehetségnek, megérdemelték – popzenészei és kedves-barátságos/szelíd-ironikus szövegeik hogyan és mitől látszanak annyira forradalmiaknak utólag, de hát ezt sem ebben a bekezdésben fogom megfejteni.

[A videó, amit beillesztettem, Az oroszlán ugrani készül c. szuper magyar James Bond-paródiából van – főszerepben: Bujtor István –, a srácok Dubrovnikban adják elő a betétdalt.]

Share This Story

Get our newsletter