Kábé olyat próbál mondani Bajnai Gordon az Origónak adott interjújában, mintha én a fentiekkel akarnék olvasókat gyűjteni.

Az Együtt olyasmivel akarja megmozdítani a választók százezreit, hogy "ha kormány- meg korszakváltást akarsz, akkor egyszer szavazz a leváltandó MSZP-re, egyszer meg rám, mert a Fidesz még az MSZP-nél is sokkal leváltandóbb, én meg sokkal jobb vagyok a szövetségesemnél". Hát ez még egy kommunikációs mágusnak sem lenne könnyű feladat.

Advertisement

Küzd is vele rendesen Bajnai az Origo-interjúban, ami nincs olyan jó, mint az Index Gyurcsány-interjúja volt pár napja, mert abban Miklósi Gábor riporter legalább összeomlott, és dalolni kezdett, mint egy halálra készülő szociálliberális daru. Vagy európai értelemben vett balközép hattyú? Itt meg jó helyeken kapargat Dull Szabolcs, de nem elég kemény. Azt azért jól kihozza Bajnaiból, hogy fél percben hogyan indokolná egy választópolgárnak, hogy az adott körzetben az MSZP-s egyéni jelölt + az Együtt listás támogatását kérti tőle. Bajnai így csinálná:

Önnek két szavazata van. Az egyénire leadott szavazattal elküldheti Orbán Viktort a hatalomból. A másik szavazatával pedig eldöntheti, ki legyen a következő miniszterelnök, kinek legyen nagyobb súlya a létrejövő koalícióban. Ezért listán az Együttre kell szavaznia, hogy én legyek a kormányfő, és az általam képviselt jövőkép érvényesüljön. Fél percbe belefért, nem?

Annyira hatásos szöveg, hogy majdnem ideszavaztam a klavitúrámra!

Share This Story

Get our newsletter