F√ľst √°rasztott el egy szerelv√©nyt a Pentagont√≥l egy meg√°ll√≥ra. 85-en szenvedtek f√ľstm√©rgez√©st, az egy hal√°los √°ldozat mellett k√©t m√°sik ember v√°ls√°gos √°llapotban van.

A baleset a L‚ÄôEnfant Plaza meg√°ll√≥b√≥l a Pentagon fel√© tart√≥ vonaton t√∂rt√©nt. A metr√≥ itt kij√∂n a f√∂ldbŇĎl, √©s egy h√≠don megy √°t a Potomac foly√≥ f√∂l√∂tt, de mielŇĎtt ezt megtehette volna, hirtelen meg√°llt, majd f√ľst √°rasztotta el az alagutat.

Advertisement

Az amerikai k√∂zleked√©sbiztons√°gi hivatal sajt√≥t√°j√©koztat√≥ja szerint v√≠z √©rte a metr√≥t √°rammal ell√°t√≥ harmadik s√≠nt. TŇĪz nem volt. Az utasok szerint k√∂zel egy √≥ra eltelt, mire a tŇĪzolt√≥k mindenkit kimentettek.

A washingtoni metr√≥ valami√©rt nem szokott a vil√°g h√≠res metr√≥h√°l√≥zatai k√∂z√∂tt szerepelni, pedig nagyon j√≥, r√°ad√°sul gy√∂ny√∂rŇĪ. A hetvenes-nyolcvanas √©vekben √©p√ľlt metr√≥ f√∂ld alatti meg√°ll√≥i hatalmas, betonb√≥l k√©sz√ľlt templomhaj√≥k, melyek az egym√°st keresztezŇĎ vonalakn√°l v√©gel√°thatatlan, egybef√ľggŇĎ tereket adnak.

Fotó: Dianne Wallace