Biztos a pápaválasztás miatt lett ez ilyen gyorsan felkapott hír, de évtől függetlenül baromi vicces, hogy az egyház még 2008-ban vett több, mint 20 millió euróért lakást Rómában a Népek Evangelizációjának Kongregációja nevű misszionárius szervezetének, pont Olaszország első számú melegszaunája fölött.

Ráadásul ha lehet hinni az Europa Multiclub vendégkönyvének, a szauna már 2007-ben is létezett, legalábbis már akkor is érkeztek kommentek a honlapjukra. A szauna egyébként a honlap alapján pont olyan, az ilyesmi bármelyik másik országban, vannak tematikus események, macipartik, az év minden napján nyitva van, még vasárnaponként is. Van finn szauna, törökfürdő, masszászterem és élményfürdő is.

Advertisement

Az Europa Multiclub épületében lakik Ivan Dias bíboros, aki egyszer azt mondta, hogy a melegek és leszbikusok a penitencia segítségével kigyógyíthatóak a természetellenes szokásaikból. Az indiai származású bíboros is részt vesz abban a bizottságban, ami XVI. Benedek utódját fogja megválasztani nemsokára.

Az Europa Multiclub a paplakokkal együtt a Via Carducci 2 szám alatt található.

Forrás: The Independent

Share This Story

Get our newsletter