Átvillamosoztam a Kossuth téren, gondoltam, az is kell még, hogy teljes legyen a kép. Tetszik. Mintha egy fontos ország fontos városának fontos terén tartózkodna az ember, olyan.

Illustration for article titled Olasz csajok Attila ölében
Advertisement

Szily már megírta hosszan, milyen lett a tér, és valóban. Érdekes, hogy milyen gyorsan belakták a turisták, mindig sokan vannak, reggel, délben, este, fényképezkednek, teszik, amit kell. Két dolog jön be nagyon, az egyik a Parlament - sokkal szebb, a környezet miatt, mint azelőtt -, a másik József Attila a rakpart felett, ahogy nézi a Dunát. A lehető legjobb helyen. Mondjuk várható volt, hogy az istentelen külföldiek hozzábújnak, simogatják, ölébe ülnek majd, de ez nem baj, hanem természetes. Mielőtt reggel körbejártam, olasz turistacsoport barátkozott vele éppen, de pont leléptek, mielőtt belefotózhattam volna őket a kompozícióba.

Advertisement

Ha már villamos, kellenének erre a 2-es vonalra új szerelvények, ezek a mostaniak elég kommunistáknak tűnnek így 2014-ben.

Mindegy, a lényeg, hogy még jobb hely lett Budapest egy fokkal, egy emberként örvendek ennek. Ti se búslakodjatok, mert minek.

Share This Story

Get our newsletter