√Ātvillamosoztam a Kossuth t√©ren, gondoltam, az is kell m√©g, hogy teljes legyen a k√©p. Tetszik. Mintha egy fontos orsz√°g fontos v√°ros√°nak fontos ter√©n tart√≥zkodna az ember, olyan.

Szily m√°r meg√≠rta hosszan, milyen lett a t√©r, √©s val√≥ban. √Črdekes, hogy milyen gyorsan belakt√°k a turist√°k, mindig sokan vannak, reggel, d√©lben, este, f√©nyk√©pezkednek, teszik, amit kell. K√©t dolog j√∂n be nagyon, az egyik a Parlament - sokkal szebb, a k√∂rnyezet miatt, mint azelŇĎtt -, a m√°sik J√≥zsef Attila a rakpart felett, ahogy n√©zi a Dun√°t. A lehetŇĎ legjobb helyen. Mondjuk v√°rhat√≥ volt, hogy az istentelen k√ľlf√∂ldiek hozz√°b√ļjnak, simogatj√°k, √∂l√©be √ľlnek majd, de ez nem baj, hanem term√©szetes. MielŇĎtt reggel k√∂rbej√°rtam, olasz turistacsoport bar√°tkozott vele √©ppen, de pont lel√©ptek, mielŇĎtt belefot√≥zhattam volna ŇĎket a kompoz√≠ci√≥ba.

Ha m√°r villamos, kellen√©nek erre a 2-es vonalra √ļj szerelv√©nyek, ezek a mostaniak el√©g kommunist√°knak tŇĪnnek √≠gy 2014-ben.

Advertisement

Mindegy, a l√©nyeg, hogy m√©g jobb hely lett Budapest egy fokkal, egy emberk√©nt √∂rvendek ennek. Ti se b√ļslakodjatok, mert minek.