Ha erre az oldalra ker√ľlt√©l, az azt jelenti, hogy nem csak a cink.hu-t tal√°ltad meg √©s pr√≥b√°lhatod ki, de a Gawker Media √ļj kommentel√©si √©s tartalomszolg√°ltat√≥i rendszer√©t, a Kinj√°t is. A Kinja l√©nyege, hogy minden komment, amit b√°rmelyik Gawkeres poszton hagysz, az megjelenik a saj√°t Kinja blogodon is, ahol m√°sok is reag√°lhatn√°k r√°, megoszthatj√°k, te is megoszthatod, √©s √≠gy tov√°bb. Az, hogy ak√°r a cink.hu-n kommentelj, azt is jelenti, hogy l√©tre kell hoznod a saj√°t Kinj√°dat.

HOGYAN TUDOK SAJ√ĀT BLOGOT L√ČTREHOZNI?

A jobb felsŇĎ sarokban kattints a bel√©p√©sre, ahol azt√°n Facebook-, Google- vagy Twitter felhaszn√°l√≥i fi√≥kkal m√°r el is kezdheted haszn√°lni. Ha n√©vtelen√ľl szeretsz trollkodni, akkor arra ott van a Fickanick lehetŇĎs√©g, amit egy kulcs ig√©nyl√©se ut√°n m√°r el is kezdhetsz haszn√°lni. Te v√°laszhatod ki, hogy mi legyen a blogod neve √©s mi legyen a te megjelen√≠tett neved. Az ut√≥bbit csak egyszer v√°ltoztathatod meg, az elŇĎbbi b√°rmikor.

HOGYAN TUDOK POSZTOT √ćRNI?

Amint k√©szen van a profilod, el is kezdhetsz √≠rni a kis jegyzett√∂mb ikonra kattintva. Ezzel megny√≠lik egy t√∂kegyszerŇĪ blogszerkesztŇĎi ablak, ahol adhatsz a posztodnak c√≠met, beilleszthetsz vide√≥t, k√©pet, macsk√°s gif-t, form√°zhatsz sz√∂veget √©s szerkeszthetsz HTML-k√≥dot is ha olyan hangulatod van. Bal oldalt be√°ll√≠thatod, hogy azonnal akarod publik√°lni a posztot, idŇĎz√≠ted, vagy meghagyod jegyzetben magadnak. A posztot promot√°lhatod is a fŇĎoldaladon, a poszt alj√°n l√©vŇĎ men√ľ kiemel√©s men√ľpontj√°t v√°lasztva. Ilyenkor a bejegyz√©s kiemelt helyet kap a blogodon, vagyis a tetej√©n marad, teljesen ingyen, sŇĎt, m√©g azt is be√°ll√≠thatod, hogy idŇĎben mettŇĎl meddig maradjon ott.

EZ EDDIG J√ď, DE M√ČGIS, MIT TUDOK EZZEL KEZDENI?

R√©szt vehetsz besz√©lget√©sekben, k√∂vethetsz m√°s felhaszn√°l√≥kat, blokkolhatod ŇĎket, ha f√°rasztanak - ezt a kettŇĎt az avat√°rjukra kattintva teheted. Mint ahogy m√°r mondtam, minden v√°lasz, amit m√°s kontentj√©re adsz, megjelenik a saj√°t blogodon. √Čs minden, amit like-olsz, az is. De a rendszer √∂sszes elŇĎnye √ļgyis akkor fog kider√ľlni, ha elkezded haszn√°lni. √Čs az eg√©sz persze folyamatosan fejlŇĎdik, √ļj szolg√°ltat√°sokkal bŇĎv√ľl, hiszen ez most m√©g csak a b√©taverzi√≥.

Advertisement

√ČS MI EZ A CINK?

A Cink a Gawker magyar nyelvŇĪ h√≠rblogja. Lesznek benne urb√°nus t√©m√°k, pletyk√°k, komoly √ļjs√°g√≠r√≥i kutat√°sok, essz√©k, vide√≥k, tud√≥s√≠t√°sok, politikusok, k√∂zszereplŇĎk √©s nem-k√∂zszereplŇĎk, vicces √©s egy√°ltal√°n nem vicces dolgok. A Cink fŇĎszerkesztŇĎje Szily L√°szl√≥, az Index √©s a Blog.hu egykori munkat√°rsa.

Advertisement

VANNAK DOLGOK, AMIK NEM MŇįK√ĖDNEK!

ElŇĎsz√∂r is ez nem k√©rd√©s, m√°sodszor pedig t√ľrelem, bŇĎven vannak dolgok a Kinj√°n √©s a Cinken is, amit m√©g hegeszteni kell.