Illustration for article titled Ők fogják lenyomni az Indexet, Origót, HVG-t és 444-et! Vagy nem

Bulvár nélkül, a nagyokénál naponta sokkal kevesebb cikkel próbál a legnagyobb magyar híroldalak közé kerülni a legendás ex-narancsos és Magyar Rádiós Kerényi György vezetésével a kedden induló vs.hu. Interjú a főnökkel, aki mesteri selfie-fotós is, ráadásul nem tagadta, hogy Matolcsy György unokatestvére lehet az igazi tulajdonosuk.

Advertisement

Cink: Miért indítotok új online híroldalt egy elég nyomorult sajtópiacon?

Kerényi: Új oldalt indítani jó.

Cink: Hol látod a rést, illetve melyik az a létező lap, amelyiktől lehet olvasót elvenni?

Advertisement

Kerényi: A befektetők szeretnének egy minőségi hírportált. Úgy érzik, hogy a fiatal korosztály hírfogyasztási hajlandósága, közélet iránti érdeklődése fokozható. Azt reméljük, hogy látvány-, vizualitás-, és skinügyben is versenyképesek tudunk lenni.

Cink: Hány napi egyedi látogatóval lennél elégedett fél-, illetve egy év múlva?

Kerényi: Eleinte nincs felénk látogatottsági elvárás, de azért előbb-utóbb - ahogy te megírtad - mi azon a pályán szeretnénk focizni, ahol a nagyok. Én nagyon elégedett lennék, ha egy év múlva az első ötben ott lennénk.

Advertisement

Cink: Közelebbről ez kábé hány napi felhasználót jelentene? 100 ezerrel már elégedettek lennétek? 150? 200?

Advertisement

Kerényi: A mi területünkön az ötödik most napi 130 körül teljesít.

Cink: Induláskor hány tartalomelőállítóból és hány egyéb munkatársból fog állni a szerkesztőség? Ki árulja a hirdetéseket? Közben éppen ezt a fotót nézem.

Advertisement
Illustration for article titled Ők fogják lenyomni az Indexet, Origót, HVG-t és 444-et! Vagy nem

Kerényi: Dolgozik itt 19 újságíró, 4 filmes, 4 képszerkesztő/fotós (persze vannak köztük páran, akik félállásban tolják). Aztán van art director, programozó, dizájner, grafikus. Sales: az első időszakban a fő feladatunk egy lojális olvasói bázis kiépítése, amikor ezzel megvagyunk, kezdjük el árulni a figyelmüket. A fotón egyébként a We Love-os stáb is ott van, akikkel már egy helyen dolgozunk. [A lap két befektetője közül az egyik Száraz István, a We Love Budapest és We Love Balaton alapítója. A szerk.]

Advertisement

Cink: Tartalmilag mi az elképzelésed? Szorgos hirgyártás rettenetes mennyiségben, színes riportok, viccelődés, mikroblogos jellegű kis szines izék, vagy valami egészen más lesz a fő csapásirány? Van terved, hogy kábé hány anyagot szeretnél látni egy nap? Általános, mindenről beszámoló lapot képzeljek el, vagy lesz specializálódás bármilyen területen?

Kerényi: A nagyokénál jóval kevesebb anyag naponta, azt gondoljuk, hogy a célcsoport örül annak, ha nem zúdítanak rá mindent, amelynek jó része neki nem is fontos. Sőt, a híreket sem a maguk szikárságában tennénk eléjük: a fontos híreinket hátterezzük, és igyekszünk nem csak okos, hanem meglepő háttereket is betenni. Erős közéleti fókusz, de sok kultúra és életmód is. No bulvár.

Advertisement

Cink: Mi ez az ódzkodás a bulvártól? Csak operaközvetítést és természetcsatornát nézel a tévében?

Kerényi: Attól, hogy nem lesz tiszta bulvár, még lesz szórakoztató tartalom.

Cink: Akkor itt egy jó pinázós bulvárkérdés: hány csaj van nálatok? Csak mert minden szerkesztőségben olyan kevés, hátha nálatok több.

Advertisement

Kerényi: A szeri valamivel több, mint egyharmada nő, de talán ennél is izgalmasabb, hogy három Szabó is van. Dani, aki filmes, és még nem ismert (de majd az lesz), Yvette, aki a print HVG-től jött, és András az Indextől.

Cink: És hol van a szerkesztőség?

Kerényi: A Prezi-székházban, a Nagymezőben vagyunk, de év elején megyünk saját helyre, a Klauzál utcába.

Advertisement

Cink: Pár emberrel beszélve az volt az érzésem, hogy a stáb úgy szerződött oda, hogy nem tudták, ki adja a pénzt. Nem féltél te ettől?

Kerényi: Nem mondhatom, hogy nem volt bennünk bizonytalanság, hogy kinek is dolgozunk, de a Cink bravúros oknyomozása után a szerkesztőségben mindenki nyugodtan alszik. Mondjuk ma nem, mert holnap indulunk.

Advertisement

Cink: Milyen pletykát hallottál eddig arról, hogy kinek a szekerét fogjátok tolni politikailag? Fideszes katonák vagy komcsi zsoldosok vagytok, már az első cikk élesítése előtt?

Kerényi: Politikailag senki szekerét nem fogjuk tolni. Nincs ilyen instrukciónk, és én ilyet nem is tolmácsolnék, még rejtetten sem, a kollégák felé - soha nem tettem, miért tenném most hirtelen? Mind a kiadó, mind a szerkesztőség független médiumot szeretne csinálni. MIt értesz azalatt, hogy első cikk?

Advertisement

Cink: Úgy értettem, hogy a mindent tudók már az első cikk megjelenése előtt meg szokták mondani, hogy egy lap kinek a szekerét tolja.

Cink: Mennyire időre garantálja a tulaj a finanszírozást?

Kerényi: Lesz időnk arra, hogy bizonyítsunk.

Cink: A már emlegetett korábbi Cink-posztban eltaláltam, hogy a kezdetben rejtőzkodő nagybefektető tényleg Szemerey Tamás?

Advertisement

Kerényi: No comment.

Share This Story

Get our newsletter