Offshore cég fogságában szenvedett az éppen égő Andrássy úti ház

Illustration for article titled Offshore cég fogságában szenvedett az éppen égő Andrássy úti ház

Olvasónk, dontsondenton hívta fel a figyelmünket az Átlátszó tavalyi cikkére, melyből kiderül, hogy az Andrássy úti műemlék épületért már két évvel ezelőtt tüntettek lakók, amiért a ház életveszélyessé vált.

Advertisement

EDIT: Anna még korábban beírta már a linket, csak bénák voltunk.

Az Átlátszó alapos cikke hosszan részletezi, a külső felújítás ellenére milyen áldatlan állapotok uralkodtak az épületben, melynek kálváriája 2000-ben indult: akkor bíztak meg egy céget a felújításával, mely azonban nem indult el, és végül öt évvel később egy hasonló tulajdonosi körrel rendelkező offshore cég vette át.

Advertisement

A cikk szerint MSZP- és Fidesz-közeli szála egyaránt van a történetnek, melyből az is kiderül, hogy a cég ugyan nekikezdett a felújításnak, de csak a bontásig jutott el, majd le is állt, és életveszélyes állapotokat hagyott a házban, mely két éve ugyan kezdeményezte az izraeli Arie Yom-Tov cégével kötött szerződés felbontását, ám a céggel nem sikerült megállapodni, és amíg erre nem kerül sor, nem is lehet előrelépni az ügyben.

Advertisement

Az épület megmentéséért Facebook-csoport is alakult, melynek ez a leírása: "Szeretnénk megmenteni a Kodály Körönd 2. műemléki épületét az enyészettől és a felelőtlenül kötött felújítási szerződés következtében kialakult életveszélyes állapotoktól."

Share This Story

Get our newsletter