This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Odessza számolja a halottait

Illustration for article titled Odessza számolja a halottait

Legalább negyvenen halhattak meg az odesszai összecsapásokban. A milliós kikötővárosban az egységes Ukrajna és a föderalizáció hívei mentek egymásnak, a balhénak azért sok az áldozata, mert felgyújtották az antimajdanosok sátortáborát, és utána kigyulladt a Szakszervezetek Háza.

Advertisement

A politikai vezetés a rendőrségre hárítja a felelősséget, azzal, hogy összejátszottak az oroszbarát szeparatistákkal. A halottak mellett sok a sérült is, több mint száz embert őrizetbe vettek.

Közben folytatódott Donyeck megyében a terroristaellenesnek mondott katonai-belügyi akció is, egyelőre kétséges, milyen eredménnyel. Az ukránok és a szeparatisták egyaránt saját sikereikről számolnak be Szlavjanszkban és Kramatorszkban. Arszen Avakov belügyminiszter éjszaka közölte, szombaton folytatják, amit elkezdtek.

Advertisement

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa az ukrajnai erőszak elétéléséről tárgyalt, orosz kezdeményezésre, a dokumentum szövegében természetesen nem sikerült megegyezni. A Nyugat és az Egyesült Államok óránként felszólítja Oroszoroszágot, hogy hagyjon fel a provokációval, az ukrán belügyekbe való beavatkozással és vonja vissza egyenruhásait, Oroszország óránként felszólítja Ukrajnát, hogy fejezze be a háborút, amit a saját népe ellen folytat.

Az internet tele van sokkoló videókkal Odesszából, lőnek, ütnek, égnek az emberek, csak saját felelősségetekre és erős idegrendszerrel nézegessetek ilyeneket.

Share This Story

Get our newsletter