Legal√°bb negyvenen halhattak meg az odesszai √∂sszecsap√°sokban. A milli√≥s kik√∂tŇĎv√°rosban az egys√©ges Ukrajna √©s a f√∂deraliz√°ci√≥ h√≠vei mentek egym√°snak, a balh√©nak az√©rt sok az √°ldozata, mert felgy√ļjtott√°k az antimajdanosok s√°tort√°bor√°t, √©s ut√°na kigyulladt a Szakszervezetek H√°za.

A politikai vezet√©s a rendŇĎrs√©gre h√°r√≠tja a felelŇĎss√©get, azzal, hogy √∂sszej√°tszottak az oroszbar√°t szeparatist√°kkal. A halottak mellett sok a s√©r√ľlt is, t√∂bb mint sz√°z embert ŇĎrizetbe vettek.

K√∂zben folytat√≥dott Donyeck megy√©ben a terroristaellenesnek mondott katonai-bel√ľgyi akci√≥ is, egyelŇĎre k√©ts√©ges, milyen eredm√©nnyel. Az ukr√°nok √©s a szeparatist√°k egyar√°nt saj√°t sikereikrŇĎl sz√°molnak be Szlavjanszkban √©s Kramatorszkban. Arszen Avakov bel√ľgyminiszter √©jszaka k√∂z√∂lte, szombaton folytatj√°k, amit elkezdtek.

Az ENSZ Biztons√°gi Tan√°csa az ukrajnai erŇĎszak el√©t√©l√©s√©rŇĎl t√°rgyalt, orosz kezdem√©nyez√©sre, a dokumentum sz√∂veg√©ben term√©szetesen nem siker√ľlt megegyezni. A Nyugat √©s az Egyes√ľlt √Āllamok √≥r√°nk√©nt felsz√≥l√≠tja Oroszorosz√°got, hogy hagyjon fel a provok√°ci√≥val, az ukr√°n bel√ľgyekbe val√≥ beavatkoz√°ssal √©s vonja vissza egyenruh√°sait, Oroszorsz√°g √≥r√°nk√©nt felsz√≥l√≠tja Ukrajn√°t, hogy fejezze be a h√°bor√ļt, amit a saj√°t n√©pe ellen folytat.

Advertisement

Az internet tele van sokkol√≥ vide√≥kkal Odessz√°b√≥l, lŇĎnek, √ľtnek, √©gnek az emberek, csak saj√°t felelŇĎss√©getekre √©s erŇĎs idegrendszerrel n√©zegessetek ilyeneket.