This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ő tiltatott le egy napra a Facebookról

Illustration for article titled Ő tiltatott le egy napra a Facebookról

Ritka dolog, hogy az ember nevet is tudjon társítani az internetes jóindulathoz. Nekem most sikerült. Tibor, a csöcsfóbiás ember tett minket hidegre 24 órára.

Advertisement

Tegnap figyelmetlenséget követtem el: amikor megosztottam egy posztot a Cink Facebook-oldalán plusz a sajátomon, az ajánlóból elfelejtettem kiikszelni az eredeti posztunk illusztrációját. Azért kellett volna kiikszelnem, mert egy félmeztelen blikkes címlaplány volt rajta, a Facebook pedig köztudottan liberális a bombareceptekkel és szétszakadó végtagokkal, cserébe zéró toleranciát hirdetett mindenre, ami tilos lenne egy KDNP-kongresszuson, így a fedetlen női mellekre is. Emiatt engedélyezett még berúgni Facebookozás közben.

Advertisement

Szóval a hiba teljes egészében az enyém, mert ezt illett tudnom. Viszont az az érdekes, hogy a mellek miatti letiltás nem valami robot műve, hanem akkor történik meg, ha valaki feljelenti az embert a Facebooknál. De ez az egész folyamat totál absztrakt, hiszen nehéz elképzelni, hogy létezik mondjuk olyan ember, akit zavar, ha egy bárhol kapható, nem korhatáros lap címoldalának egy részéről készült fotót illusztrációként megosztanak. Pedig léteznek ilyenek. Azt hinnéd, hogy rosszindulatú vénasszonyok vagy savanyú, vallásos öregemberek? Az is lehet, de a mi emberünk például egy fiatal, nem vagyok jó a kor megtippelésében, de késő huszas-kora harmincas férfi, akinek ismerős volt a neve, mert egy csomó oldal kommentjei között szokott trollkodni, és kedveli a vicces képeket. Szóval nem kell nyuggerezni, a Facebook magyar erkölcscsőszei a jelek szerint sima, klasszikus troll-kommentelők.

Tibornak most csodálatos 24 órája lehet, hogy sikerült a szerkesztőség összeg tagját egy napra letiltatnia. Ilyenek vagyunk mi itt a Cinknél. Nem arctalan olvasómassza van előttünk, minden egyes olvasónk boldogsága külön-külön fontos nekünk. Legközelebb te következel!

Share This Story

Get our newsletter