Nyüves, kurva, kurva, kurva: trágársággal kampányol a Gyurcsány-párt

Olyan új kampányfilmmel jelentkezett a Demokratikus Koalíció, amit, ha DVD-n adták volna ki, csak átlátszatlan fóliaborításban lehetne árulni a pornófilmek mellett.

Pedig ártatlan dolognak tűnik az egész, egy szokásos "bemutatjuk a legfontosabb jelöltjeinket" típusú klipnek. Az eleje olyan is, egymás után mutatkoznak be a demokraták. A vájt szemű megfigyelő persze már itt is kiszúrhatja, hogy a Szabadság téren vannak, az egykori tévészékháznál, amihez Gyurcsány Ferenc legnagyobb sikere, az ostrom emléke kapcsolódik. De a bomba csak később robban. Lassan ugyanis kiderül, hogy ha ezt a filmet vehetjü ízelítőnek, a DK 2014-es kampánya a vaskos káromkodásokra és Gyurcsány Ferenc kifejezéseinek tudatos használatára fog épülni. Mintha Tarantino lenne a titkos tanácsadójuk, úgyhogy később talán lesz lövöldözés is. Az is az amerikai mesterre utal, hogy a középpontban egy erőteljes, sőt félelmetes nőfigura áll, a határozottan dominásra hangolt Vadai Ágnes. A film zseniális, de hosszú, ezért végignéztem és megjelöltem azt a pár helyet, ahol viszont nagyon is érdemes belenézni.

Advertisement

0:34 "Egy nő, aki nem retten meg sem Orbántól, sem az utcán grasszáló náciktól" - kezdi harmadik személyben félelemkeltő dominamonológját Vadai "Úrnőm" Ágnes, akinél többet senki sem tett a DBSM demokratizálásáért.

1:48 "Édesapám Makó szocialista polgármestere" - kezdi megrázó vallomását a 25 éves Buzás Anna. Itt kéne megállnia, és mi már sírnánk is, de ő folytatja.

Advertisement

2:42 Kakuk György egykori Fidesz-szóvivő és újságíró tűzpiros sportmotoron érkezik meg a régi MTV-székház elé és kimondja, hogy "a hétszázát!", majd azt, hogy "ebben a nyüves országban".

Advertisement

2:59 Borka-Szász Tamás, aki a DK taxis-házmesterének tűnik, felrobbantja az "ebben a kurva országban"-bombát, hogy rögtön megnyugtasson: "nem kell beszarni Orbán Viktortól és a jobboldaltól"

Advertisement

3:14 Schneider Gábor szende arcot vág, aztán előbb szarakodásról értekezik, majd újabb "másról szól ez a kurva ország"-bombát robbant.

Advertisement

3:34 "Nem azért kell politikusnak lenni, mert abból kurva jól meg lehet élni" - sokkol Szabó Attila.

Advertisement

4:04 "Mi HISZÜNK Őszöd igazságában" - mondja repperes kézmozdulattal a Progresszív Úrnő.

Advertisement

4:10 Amit még Wermer András és Ron Werber sem mertek bevetni egyetlen magyarországi kampányban sem: egy eredeti Poul Nyrup Rasmussen-idézet! Személyesen az Európai Szocilisták Pártjának volt elnökétől! Szöveges formában!

Share This Story

Get our newsletter