Ezt most kellett megtudnom a Jobbiktól. Tudjátok, volt tegnap az a hír, hogy az igazságügyi bizottság törvénymódosítást kezdeményezett, melynek értelmében a parlamenti képviselők a sztrádadíjakat is elszámolhatták volna a benzinkártyájuk terhére. Nagy balhé lett.

Advertisement

Ha jobban belegondoltok: bagatell. Amikor olyan pénzeket visznek el költségtérítés és miegymás formájában, amilyeneket akarnak, azon a további pár tízezren senki fenn nem akadt volna. Amnnyiben épp nem lenne napirenden az M0-s meg a többi matricásítása. A dolgok egybeesése miatt azonban kiverődött a biztosíték: miután majdnem mindenki megszavazta, hogy a javaslatot házszabálytól való eltéréssel tárgyalják – ez azt jelenti, hogy pillanatok alatt átverhették volna –, az együttös Szabó Szabolcs fellázadt, és onanntól nem volt megállás.

Tegnap délutántól ma délelőttig a következő sorrendben jelentkeztek az ellenzéki pártok, hogy ők nem is úgy és nem is azt, és minden körülmények között a saját zsebükből fogják kiperkálni a matricák árát, akkor is, ha cigánygyerekek potyognak az égből:

  1. MSZP, hétfő 17:16 – Ha az embereknek újabb útdíjat kell fizetni, az MSZP képviselői is fizetni fognak
  2. PM, hétfő 17:54 – Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője NEM volt jelen a szavazáson, melyen arról döntöttek, hogy az országgyűlési képviselők hivatali benzinkártyájukkal vehessenek autópálya matricát, így nem is szavazhatta meg a módosító javaslatot
  3. DK, hétfő 18:03 – A DK képviselői maguk fizetik majd az autópálya-használatot
  4. Jobbik, kedd 10:18 – A Jobbik nem támogatja a képviselők útdíjfizetését érintő törvényváltozást

Az időpontok a közlemények postaládánkba beesésének pillanatát jelzik, a szövegek ezekkel a címekkel érkeztek, Szabó Tímeának ez volt a teljes mondandója az ügyben, cím nélkül.

Viszont: a PM-es képviselő már csak azért sem lehetett jelen a módosító javaslatról szóló szavazáson, mert nem volt ilyen szavazás. A honszülők ugyanis – a jelek szerint a kormánypártiakat is beleértve – rendesen berezeltek, és mégis levették a cuccot napirendről. Már ha úgy történt minden, ahogy a Jobbik írta ma délelőtt:

Tegnap az álhírekkel szemben nem szavazott még az Országgyűlés arról a javaslatról, ami mentesítené a képviselőket az útdíjfizetési kötelezettség alól. Hétfőn egy technikai jellegű, napirendi kérdésről szavazott csak az Országgyűlés, aminek semmilyen jogkeletkezési következménye nincsen. A javaslatról a mai napon szavazott volna az Országgyűlés, ám miután a tegnap esti vitában a Jobbik egyedüli pártként ellenezte, és Novák Előd határozottan kritizálta a képviselői javadalmazás különböző bővítéseit, köztük a parkolás ingyenessé tételét a honatyák számára, a kormánypártok végül napirendről való levételt kezdeményezték, amit a frakciónk is támogatott. A végszavazáson a Jobbik frakciója természetesen nem támogatta volna, és nem is fogja támogatni a jövőben sem a javaslatot.

Advertisement

Hát ennyi. Ismét csak győzött egy kis forradalmacska.

Mondjuk ettől még az új fizetős szakaszok új fizetős szakaszok lesznek. Csak mondom, hogy nehogy összekeveredjenek a dolgok már megint.

Share This Story

Get our newsletter