This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nyitva van a dílerkapu, csak bújjatok rajta!

Illustration for article titled Nyitva van a dílerkapu, csak bújjatok rajta!

Új, vicces drogos kifejezést teremtett a 4k! nevű alterbalos párt. A fű legalizációja lerombolná a dílerkaput.

Advertisement

Őrült jók az álszlengek, amik közül az álfiatal és az áldrogos az igazán király. Vágod, tesó? A 4k! az utóbbi időben felkapta a marihuána legalizációját, most éppen a Belügyminisztérium előtt tartottak tájékoztatót emiatt. Az itt készült fotókon találkoztam először a párt által kreált fantasztikus szóval, a dílerkapuval.

Többszöri elolvasás után kezdtem kapisgálni, hogy a négykások fejében valahogy összecsúszhatott a kapudrog és a díler, a bűnös kapcsolatból pedig humoros kentaur született. A szövegből kiderül, hogy a dílerkapu rossz, pedig többen, akiknek megmutattam a szót, egészen fellelkesedtek, hogy ez valami újfajta, sokkal szórakoztatóbb ügyfélkapu lenne, ahol a legalizáció után egyablakos rendszerben kaphatnák meg az állampolgárok a nekik tesző kábítószereket. De nem. A dílerkapu arra utal, hogy aki dílerhez megy fűért, az könnyen belecsúszik valami más drog vásárlásába. De ebben az esetben igazából maga a díler a kapu, így viszont tautológia dílerkapunak hívni, mert az pont olyan, mintha dílerdílert vagy kapukaput mondanánk. Mondjuk színesebbé tenné a szlenget a kapukapuzás.

Advertisement

A témát így fejti ki a párt írott anyaga:

3. Nem lesz dílerkapu. A fű legalizációja után a hétköznapi emberek nem kényszerülnek arra, hogy a maffia dílereivel tartsanak fenn kapcsolatot. Így nem kerülnek kapcsolatba olyan terjesztőkkel, akiktől bármikor valódi drogot is be tudnak szerezni. A fű legalizációja után a valódi drogok sokkal nehezebben jutnak el az emberekhez, nem lesz karnyújtásnyira tőlük.

Advertisement

Nagyszerű dolog egyébként, hogy a 4k! legalább foglalkozik a legalizáció témájával, de a való élet hála istennek nem ennyire ijesztő. A hazai fűdílerek nem valami szigorúan szervezett maffia alsó szintű katonái, szerintem főként azért, mert a marihuána nem elég drága ahhoz, hogy érdemes legyen bonyolult maffiát szervezni rá. Pont emiatt a fűárusok jellemzően nem árulnak más drogokat, mert ezek inkább egészen átlagos civil emberek, akik pont egy idióta és veszéyles módját választották a pénzkeresetnek. Más kérdés, hogy vannak persze két lábon járó szupermarketek is, de náluk a marihuána csak egy áru a polcon.

A 4k! okoskodása azért is ingatag, mert ha a fű egyszer nem kapudrog, vagyis nem vezet okszerűen a keménydrogok kipróbálásához, akkor miért kéne félni attól, ha olyan embertől vesszük, akinél van igazi durva cucc is? A 4k! béna fogalmazása ellenére viszont az tényleg úgy van, hogy jó sok tanulmány kimutatta, a fűtiltók kapudrog-elmélete nem igaz.

Share This Story

Get our newsletter