"Marha j√≥ √≠r√°sok mikroblogokb√≥l" sorozatunk mai darabja igaz√°b√≥l egy novella, k√∂zelebbrŇĎl egy t√°rcanovella, ami a Nyugat nagy √≠r√≥-k√∂ltŇĎinek nagy mŇĪfaja volt, Kosztol√°nyit√≥l Adyn √°t Karinthy Frigyesig. Kozony mikroblogger a farkasr√©ti zsid√≥ temetŇĎben m√°szk√°lt, a s√≠rfeliratokat n√©zegetve, amikor megsz√≥l√≠totta egy n√©ni, majd olyan esem√©nyek t√∂rt√©ntek, amik Kozonyt az ismert lap h√≠res szerzŇĎihez tett√©k hasonlatoss√°.

√ćgy kezdŇĎd√∂tt minden, √≠me a Coming out:

Szeretek temetŇĎbe j√°rni. Egyr√©szt a nyugalom √©s a csend miatt, m√°sr√©szt √©rdekel a s√≠rok mŇĪv√©szete, a feliratok - feleltem a h√∂lgynek a farkasr√©ti zsid√≥ temetŇĎben. Tipogr√°fi√°t akartam mondani, de √≥vatosan v√©gigm√©rtem √©s nem mondtam. Ňź sz√≥l√≠tott meg, arr√≥l √©rdeklŇĎdve, mi√©rt lehet ilyen elhanyagolt a s√≠rkert, b√°r hamar kider√ľlt, hogy errŇĎl megvan a saj√°t elm√©lete is. Azt√°n megtal√°ltuk a k√∂z√∂s nevezŇĎt abban, hogy mindketten szeret√ľnk temetŇĎbe j√°rni. Gyorsan besz√©lt √©s sokat, gyakorlatilag √©szrev√©tlen√ľl terelte el a sz√≥t, nem volt idŇĎm f√©lbev√°gni, de fel sem ocs√ļdtam igaz√°n, mire kibontakozott egy olyan vil√°gk√©p, amiben a mai fiatalokat m√°r nem √©rdekli a klasszikus kult√ļra, Mad√°ch √©s Beethoven, sz√≠nh√°zakba nem √©rdemes j√°rni a k√°romkod√°sok miatt, √©s a szovjet gyarmati sorsot csak felv√°ltotta az amerikai gyarmati sors, r√°ad√°sul m√≠g a szovjetek a lelket m√©g nem akart√°k megal√°zni √©s maguk√©v√° tenni, addig az amerikaiak igen. Most fognak szavazni arr√≥l Eur√≥p√°ban, hogy legaliz√°lj√°k a Cannabis sativ√°t - t√°j√©koztatott felhev√ľlten, majd hozz√°tette: sok helyen pedig m√°r arr√≥l folyik a vita, hogy a homoszexu√°lisok √∂r√∂kbe fogadhassanak.

Úgy döntöttem, elébe vágok a továbbiaknak és megjegyeztem:

- Azt hiszem, mint gyakorl√≥ homoszexu√°lisnak, ebben a t√©m√°ban √©rtelemszerŇĪen elt√©r a v√©lem√©nyem az √∂n√©tŇĎl.

Ez volt a slusszpo√©n? A legkev√©sb√© sem! InnentŇĎl lesz igaz√°n j√≥ a buli! A folytat√°s itt olvashat√≥. A v√©ge egyenesen Sas-kabar√©, de a kifejez√©s lehetŇĎ legjobb √©rtelm√©ben!