Napi √∂nk√©nyuralmi jelk√©p√ľnk k√∂vetkezik, a tegnapi v√∂r√∂s csillagok ut√°n ez√ļttal nyilaskereszt form√°j√°ban. A t√©gl√°ba karcolt jelet a tal√°n leghosszabb ideje akt√≠v √©s tal√°n legkev√©sb√© ismert budapesti v√°rosblogger, Utaz√≥ f√©nyk√©pezte a napokban a TisztviselŇĎtelepen.

A h√°zfal am√ļgy igazi kincsesb√°ny√°ja a r√©gi "firk√°knak", a posztban szerepelnek karcok a t√≠zes √©vektŇĎl eg√©szen az √∂tvenesekig. M√©g csak nyilaskeresztbŇĎl sem ez az egyetlen, van k√∂zte 33-as √©s 38-as is. Vajon kik lehettek a h√ľlye gyerekek, akik bekarcolt√°k? Kiskamaszok, akik n√©h√°ny √©vvel k√©sŇĎbb nagyon szarul √©rezt√©k magukat emiatt, vagy √©pp ellenkezŇĎleg, olyanok akiknek akkor j√∂tt el csak igaz√°n az ideje?

B√°rhogy is, √©n nagyon nem szeretn√©m, ha eltŇĪnn√©nek ezek a firk√°k. Ez nem az√©rt van, mert √©n vagyok a Cink jobbra tol√≥d√°s√©rt felelŇĎs t√°rca n√©lk√ľli bloggere (amit a Horthy-poszt √≥ta persze hi√°ba is tagadn√©k). Ideol√≥gi√°t√≥l f√ľggetlen√ľl h√ľlyes√©gnek tartom a t√∂rt√©nelmi eml√©kek elt√∂rl√©s√©t - legyen sz√≥ az orsz√°g legszebb K√°d√°r-c√≠mer√©rŇĎl vagy √©pp egy eml√©kt√°bl√°r√≥l, melyen GerŇĎ ErnŇĎ neve is szerepel.

Advertisement

Ez nem olyan, mint a nem r√©g felbukkant neon√°ci eml√©kmŇĪ. Ez sokkal ink√°bb illik a t√∂rt√©nelmi graffitik sor√°ba. Ha √ļgy tetszik egy k√ľl√∂nleges v√°rost√∂rt√©neti dokumentum, amelyikre titkos t√ļr√°kat kellene szervezni √©s elmondani mellette mi is t√∂rt√©nt a k√∂rny√©ken azokban az √©vekben.

Szerintetek?

/fotó: photoblog.com/utazo/