Nyers puli? Disznófejes süti? Mi legyen a következő magyar gasztronómiai világsiker?

Illustration for article titled Nyers puli? Disznófejes süti? Mi legyen a következő magyar gasztronómiai világsiker?

Dobhatod ki a szemétbe a medvehagymás makaront: Amerikában most robban be a ramenburger. Igen, olyan burger, aminek a bucija vagy zsemléje a zacskós levesekből ismert hullámos tésztából készült. Mindig ez van a sznob divatkajákkal, mert ha nem mindig ez lenne, akkor a történelem során végig egyfajta sznob divatkaja létezett volna. De miért kéne Budapestnek és Magyarországnak mindig évekkel kullognia az aktuális menő kaják után? Mi lenne, ha most mi fújnánk a passzátszelet? Ha az amcsik a ramenburgerrel jönnek elő, mi azt mondjuk, hogy mi pont ugyanolyan jól össze tudunk párosítani két nagyon különböző kaját. Ha a kettőből az egyik magyaros, és a kombináció eléggé meghökkentő, még nagy siker is lehet a dolog vége. Hogy beindítsam a közös gondolkodási folyamatot, íme pár lehetőség.

Advertisement

Velős bubble tea

Ha egy akkora hülyeség, mint a gyümölcsdarabokkal, zselégolyókkal, tejjel és fagyival elkevert tea világdivattá tudott válni, mekkora durranás lesz ugyanez a hülye tapiókagolyócskák helyett tartalmas és önmagában is finom szürkemarha-csontvelővel.

Advertisement

Fokhagymás főtt sertésfejjel töltött makaronbomba

Tökéletes étel lenne a főtt fej, de nehéz megfogni, mert zsíros vagy paprikás leszel tőle. Kivéve, ha vékony rétegben fedi valami száraz, ropogós, íztelen dolog. Vagyis makaron. A disznófejbomba azzal is újítást hozhatna az individualista, atomizálódott divatkaják világába, hogy a fogyasztása közösségi élmény lehetne, hasonlóan a 6-8 Red Bullal és ennyi felessel feltöltött partivödrökhöz. Manilától Pornóapátiig izzana az Instagram, ahogy a bulizó milliók kis csoportokban körülülnék a fejeiket és elkezdenének csattogtatni.

Advertisement

Kakasherés ristretto

Van jobb egy erős, rövid reggeli kávénál? Igen, egy laktató, fehérjedús, ugyanakkor lágy betéttel kínált erős, rövid, reggeli kávé. A hirtelen kisütött, kívül ropogós, belül krémes here és a karcos, keserű kávé összjátéka Brooklyntól a Palotanegyedig fogja megoldani a "csak igyak vagy egyek is? örök reggeli kérdését.

Advertisement

Puliceviche

Kakukktojás ez annyiban, hogy a kutyahússal kapcsolatos előítéletek miatt világsiker nem, legfeljebb ázsiai diadalmanet várható, dehát, ahogy mondani szokták, az se kutya. Pár deka pulicomb, egy jó éles kés, kis citrom vagy lime, lila hagyma. Ezt a legkisebb pekingi kajásbódében is megtalálható, kivéve a combot, de arról majd gondoskodnak a Kantonban magyar állami bábáskodással létrejövő pulifarmok.

Advertisement

Marhás rétes phofagylalttal

Magyarországot eddig alig érintette az Európa és a világ ebédelési szokásait felforgató, Vietnamból indult pholeves-hullám. Egy lehetőségünk van, rámanni azokra, akik nem szeretik annyira a levest. Ők majd megkapják szilárd halmazállapotban, magyaros körítéssel.

Advertisement

Itt tartunk, mert én is csak most kezdtem gondolkodni a témán. Ha eszedbe jut valami klassz új hibrid divatkaja, írd meg ide a válaszok közé!

Share This Story

Get our newsletter