Dobhatod ki a szem√©tbe a medvehagym√°s makaront: Amerik√°ban most robban be a ramenburger. Igen, olyan burger, aminek a bucija vagy zseml√©je a zacsk√≥s levesekbŇĎl ismert hull√°mos t√©szt√°b√≥l k√©sz√ľlt. Mindig ez van a sznob divatkaj√°kkal, mert ha nem mindig ez lenne, akkor a t√∂rt√©nelem sor√°n v√©gig egyfajta sznob divatkaja l√©tezett volna. De mi√©rt k√©ne Budapestnek √©s Magyarorsz√°gnak mindig √©vekkel kullognia az aktu√°lis menŇĎ kaj√°k ut√°n? Mi lenne, ha most mi f√ļjn√°nk a passz√°tszelet? Ha az amcsik a ramenburgerrel j√∂nnek elŇĎ, mi azt mondjuk, hogy mi pont ugyanolyan j√≥l √∂ssze tudunk p√°ros√≠tani k√©t nagyon k√ľl√∂nb√∂zŇĎ kaj√°t. Ha a kettŇĎbŇĎl az egyik magyaros, √©s a kombin√°ci√≥ el√©gg√© megh√∂kkentŇĎ, m√©g nagy siker is lehet a dolog v√©ge. Hogy beind√≠tsam a k√∂z√∂s gondolkod√°si folyamatot, √≠me p√°r lehetŇĎs√©g.

VelŇĎs bubble tea

Ha egy akkora h√ľlyes√©g, mint a gy√ľm√∂lcsdarabokkal, zsel√©goly√≥kkal, tejjel √©s fagyival elkevert tea vil√°gdivatt√° tudott v√°lni, mekkora durran√°s lesz ugyanez a h√ľlye tapi√≥kagoly√≥csk√°k helyett tartalmas √©s √∂nmag√°ban is finom sz√ľrkemarha-csontvelŇĎvel.

Fokhagym√°s fŇĎtt sert√©sfejjel t√∂lt√∂tt makaronbomba

T√∂k√©letes √©tel lenne a fŇĎtt fej, de neh√©z megfogni, mert zs√≠ros vagy paprik√°s leszel tŇĎle. Kiv√©ve, ha v√©kony r√©tegben fedi valami sz√°raz, ropog√≥s, √≠ztelen dolog. Vagyis makaron. A diszn√≥fejbomba azzal is √ļj√≠t√°st hozhatna az individualista, atomiz√°l√≥dott divatkaj√°k vil√°g√°ba, hogy a fogyaszt√°sa k√∂z√∂ss√©gi √©lm√©ny lehetne, hasonl√≥an a 6-8 Red Bullal √©s ennyi felessel felt√∂lt√∂tt partiv√∂dr√∂kh√∂z. Manil√°t√≥l Porn√≥ap√°tiig izzana az Instagram, ahogy a buliz√≥ milli√≥k kis csoportokban k√∂r√ľl√ľln√©k a fejeiket √©s elkezden√©nek csattogtatni.

Kakasherés ristretto

Van jobb egy erŇĎs, r√∂vid reggeli k√°v√©n√°l? Igen, egy laktat√≥, feh√©rjed√ļs, ugyanakkor l√°gy bet√©ttel k√≠n√°lt erŇĎs, r√∂vid, reggeli k√°v√©. A hirtelen kis√ľt√∂tt, k√≠v√ľl ropog√≥s, bel√ľl kr√©mes here √©s a karcos, keserŇĪ k√°v√© √∂sszj√°t√©ka Brooklynt√≥l a Palotanegyedig fogja megoldani a "csak igyak vagy egyek is? √∂r√∂k reggeli k√©rd√©s√©t.

Advertisement

Puliceviche

Kakukktoj√°s ez annyiban, hogy a kutyah√ļssal kapcsolatos elŇĎ√≠t√©letek miatt vil√°gsiker nem, legfeljebb √°zsiai diadalmanet v√°rhat√≥, deh√°t, ahogy mondani szokt√°k, az se kutya. P√°r deka pulicomb, egy j√≥ √©les k√©s, kis citrom vagy lime, lila hagyma. Ezt a legkisebb pekingi kaj√°sb√≥d√©ben is megtal√°lhat√≥, kiv√©ve a combot, de arr√≥l majd gondoskodnak a Kantonban magyar √°llami b√°b√°skod√°ssal l√©trej√∂vŇĎ pulifarmok.

Marhás rétes phofagylalttal

Magyarorsz√°got eddig alig √©rintette az Eur√≥pa √©s a vil√°g eb√©del√©si szok√°sait felforgat√≥, Vietnamb√≥l indult pholeves-hull√°m. Egy lehetŇĎs√©g√ľnk van, r√°manni azokra, akik nem szeretik annyira a levest. Ňźk majd megkapj√°k szil√°rd halmaz√°llapotban, magyaros k√∂r√≠t√©ssel.

Advertisement

Itt tartunk, mert √©n is csak most kezdtem gondolkodni a t√©m√°n. Ha eszedbe jut valami klassz √ļj hibrid divatkaja, √≠rd meg ide a v√°laszok k√∂z√©!