This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nyemcov kiontott véréből az Ön kezére is jutott

Orbán Viktor ölte volna meg Borisz Nyemcovot a cimborájával, Vlagyimirral? Ez új szint a hisztérikus-fóbiás orbánozásban. Richard Field ingatlanos-lapkiadó, az LMP egykori támogatója nyílt levelében kábé III. Richárdként kezeli a magyar miniszterelnököt.

Advertisement

Nem fér kétség ahhoz, hogy [Nyemcov] meggyilkolása politikailag motivált tett volt, és hogy az ezt megrendelő személy nem más volt, mint az Ön barátja és üzletfele, Vlagyimir Putyin, az Orosz Föderáció elnöke.

Advertisement

Ilyen kövér gázzal indította nyílt levelét Field, akit az ismert Putyin-ellenes orosz ellenzéki, Borisz Nyemcov meggyilkolása miatt került felindult állapotba. De ennyit sokan mások is mondanak, akik nem értenek egyet a magyar miniszterelnök törleszkedő politikájával. Csakhogy ami másnak a radikális fogalmazás túlfele, az Fieldnek csak ugródeszka, hiszen egy olyan szónoki kérdéssel folytatta, ami máris azt sugalmazta, hogy Orbán előre tudhatott arról, hogy Putyin háromnegyed évvel később meg fogja öletni Nyemcovot. Sőt nemhogy tudta, de tetszett is neki a buli:

Egy dolog biztos: azzal, hogy Putyin az eset kivizsgálását saját maga fogja felügyelni, biztos, hogy az igazi tetteseknek sohasem kell az igazságszolgáltatás elé állnia. Erre gondolt Ön múlt nyáron, amikor Oroszországot és az „illiberális demokráciát" dicsérte?

Advertisement

Igen, kiabál közbe hirtelen a mellényzsebemben lakó törpe Orbán, Putyin barátom természetesen jó előre megosztotta velem, hogy kinyíratja ezt a szemét liberális demokratát, de politikai barátok és üzletfelek között ez a legtermészetesebb, nem?

Field nem ijedős publicista, és amúgy is, lehet, hogy akad olvasó, akinek nem esett még le a tantusz, ezért pár sorral később már ennyire sem fogalmaz óvatosan:

Biztos vagyok abban hogy Nyemcov péntek este kiontott véréből az Ön kezére is jutott.

Advertisement

A levezetés derűsebb: kiderül, hogy Field azért imádkozik, hogy Orbán bölcsen döntsön ezentúl orosz ügyekben, majd olyan lécet állít a magyar miniszterelnök elé, amit maga Obama elnök sem ugrott meg, nem beszélve a szabad nyugati világ bármelyik liberális demokrata vezetőéről:

Imádkozom azért, hogy legyen bölcsessége és bátorsága arra, hogy (…) mindenféle politikai és gazdasági együttműködést megszakítson Putyin Oroszországával addig, amíg Ukrajnában tartós fegyverszünet nem születik, a gyilkosokat igazságszolgáltatás elé nem állítják, és a joguralom, illetve a demokrácia legalább nyomaiban vissza nem áll Oroszországban.

Advertisement

Hirtelen nem is tudom eldönteni, hogy Field, a The Budapest Beacon főszerkesztője, az abcug.hu kiadó-lapigazgatója ezzel a nyílt levelével egyből lenyomta-e a leghíresebb Orbán-hisztizőket. De tőlünk mindenképpen megkapja a Debreczeni József-fejekkel díszített Vásárhelyi Mária-rend tiszti fokozatát a kardokkal és Vágó István elnyomott csikkjeivel.

Share This Story

Get our newsletter