IsmerŇĎs ismerŇĎse elment venni egy √°rtatlan fot√≥st√°sk√°t a h√≠res So√≥s Fot√≥ban. A t√°ska nem volt √ľres, hanem tele volt annyi akttal √©s porn√≥val, hogy egy k√ľl√∂n adatb√°zist meg lehetne vele t√∂lteni.

Az ismerŇĎs ismerŇĎse csak egy sz√©p bŇĎr√∂d√∂t akart venni, amit esetleg kipofoz √©s kitesz d√≠szt√°rgynak valahova. A boltban viszont azt mondt√°k neki, hogy viheti a t√°sk√°t, de vigye a szemetet is belŇĎle. Amikor kinyitotta, akkor l√°tta, hogy tele van hatvanas √©vekbeli Aut√≥-Motor-Sporttal, korabeli NŇĎk lapj√°val, k√©peslapokkal, √©s rengeteg, de t√©nyleg rengeteg porn√≥fot√≥val. Mivel nem akart egy eg√©sz t√°sk√°nyi szŇĎr√∂s punettivel j√°rni, a k√©peket √°tadta az √©n ismerŇĎs√∂mnek. Az ismerŇĎstŇĎl pedig elk√©rtem ŇĎket. F√©lelmetes beletekinteni a szocializmus kal√≥zporn√≥j√°nak mocskos vil√°g√°ba.

Advertisement

Mocskos √©rz√©s volt belen√©zni abba a szatyorba, amiben ezeket a fot√≥kat megkaptam. ElŇĎsz√∂r csak annyit hallottam, hogy van benne rengeteg ismeretlen akt, ami egy √ļgyszint√©n ismeretlen fot√≥s munk√°ja lehetett. Amikor viszont elŇĎvettem a poros zacsk√≥kb√≥l a k√©peket, akkor √ļgy √©reztem, mintha valakinek a tudta n√©lk√ľl megnyitottam volna azt a mapp√°t, amit letitkos√≠tott a sz√°m√≠t√≥g√©p√©n, hogy soha, senki, semmilyen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt ne tal√°lhassa meg. Belel√°thattam egy teljesen ismeretlen ember szexu√°lis √©let√©be, amitŇĎl egyr√©szt t√©nyleg perverz tat√°nak √©reztem magam, m√°sr√©szt meg az√©rt mikor van erre es√©lye az embernek an√©lk√ľl, hogy ut√°na j√≥l megverj√©k? Soha.

Teh√°t az aktok miatt j√∂ttem, de a porn√≥ miatt maradtam. A porn√≥k k√ľl√∂nb√∂zŇĎ form√°tumokban, k√ľl√∂nb√∂zŇĎ minŇĎs√©gben, r√°n√©z√©sre k√ľl√∂nb√∂zŇĎ √©vtizedekben k√©sz√ľlhettek, de nincsen rajtuk sem d√°tum, sem b√°rmilyen megk√ľl√∂nb√∂ztetŇĎ jelz√©s. Amikor √°tr√°gtam magam a nagyj√°b√≥l sz√°z k√©pen, akkor kirajzol√≥dott rajta egyre t√∂bb r√©szlet. Valahol feltŇĪnt egy asztal sz√©le. Egy koitusz m√∂g√∂tt ott figyelt a porn√≥√ļjs√°gokra jellemzŇĎ h√°romnyelvŇĪ sz√∂veg. Az egyik k√©pen egy Tuborg √Ėl-felirat l√°tszott egy kocsm√°ban. Egy nagyobbon l√°tsz√≥dott, hogy h√≠vt√°k azt a d√°n c√©get, amitŇĎl meg lehetett rendelni a sorozatot.

Advertisement

Ezeket a k√©peket szinte kiv√©tel n√©lk√ľl k√ľlf√∂ldi porn√≥lapokb√≥l fot√≥zt√°k ki.

A mocskos √©rz√©st viszont s√ļlyosb√≠totta az, hogy a gyŇĪjtem√©nyben voltak egy√°ltal√°n nem porn√≥s k√©pek is. Volt k√ľl√∂n bor√≠t√©kban egy teljes sorozat egy bar√°ti t√°rsas√°g nyaral√°s√°r√≥l, b√°r a sz√°z m√°sik k√©p ut√°n el√©g neh√©z volt nem √ļgy n√©zni azokat, mintha pillanatokon bel√ľl orbit√°lis kef√©l√©s lenne minden italoz√°s v√©ge, √©s volt egy sorozat egy ismeretlen h√∂lgyrŇĎl, akit val√≥sz√≠nŇĪleg titokban fot√≥ztak le. Felismeri valaki?

Advertisement

Hab√°r egy csom√≥ James Ellroy-reg√©nyt olvastam, amiknek t√∂bb riaszt√≥ r√©sze is az negyvenes-√∂tvenes √©vekbeli Amerika tiltott porn√≥ipar√°val is foglalkozik, az√©rt el√©g sok k√©ptŇĎl visszahŇĎk√∂ltem. Nem az NDK-s bajszok, a rettenetes ingek √©s a mindent bebor√≠t√≥ szŇĎr miatt, hanem az√©rt, mert m√°r l√°that√≥lag valaki Magyarorsz√°gon is birtokolt a szocializmusban interracial porn√≥t, sz√©lesre t√°rt pum√°kat √©s or√°lis dupla penetr√°ci√≥t.

Advertisement

Vicces √©rz√©s elk√©pzelni azt az embert, akinek t√©nyleg ez volt a porn√≥gyŇĪjtem√©nye. Vajon hogyan int√©zte ezt az eg√©szet? Volt annyi hatalma, hogy utazhatott k√ľlf√∂ldre, mondjuk D√°ni√°ba, ott szabadon fot√≥zott, a filmeket pedig egy saj√°t laborban elŇĎh√≠vatta? Az ausztriai nyaral√°s k√©peit a v√°ci Fort√©n√©l h√≠vt√°k elŇĎ, de nem hiszem, hogy a n√©gyesszexet j√≥ n√©ven vett√©k volna akkoriban a fot√≥gy√°rban.

Advertisement

Vannak kontakth√≠v√°sok k√ľl√∂nb√∂zŇĎ szex√ļjs√°gok c√≠mlapjair√≥l:

Advertisement

Bemutatom mindenkinek az old school pornó Terminátorát:

Advertisement

Bajusz, bajusz mindenhol. A kép jobbalsó sarkából jól gondoljátok, ez egy kártyasorozat része. A sorozatot teljes egészében kifotózták:

Advertisement

Van egy egész ízléses aktsorozat, sajnos a lány arcát sosem látjuk:

Advertisement

Vannak elmosódott, rosszul exponált aktok:

Advertisement

√Čs most azon gondolkodunk, hogy mit csin√°ljunk ezzel a gyŇĪjtem√©nnyel. De fŇĎleg azon, hogy hova tudn√°nk azonnal elmenni fot√≥st√°sk√°t venni.

Ha m√©g mindig azt hiszitek, hogy ezeket igaz√°b√≥l csak az internetrŇĎl gerebly√©zt√ľk √∂ssze, akkor itt van c√°folatnak egy csoportk√©p az √∂sszes fot√≥r√≥l az asztalunkon:

Advertisement

A szkennel√©s√©rt, cenz√ļr√°z√°s√©rt √©s k√©pszerkeszt√©s√©rt hatalmas k√∂sz√∂net NAK-nak.