A jobbikos politikus szerint ő nem is gyűlölködött.

Novák a Facebookon reagált Rácz Péter nyílt levelére, amelyben Rikárdó édesapja bocsánatkérésre szólította föl a fia születését sajátosan kommentáló képviselőt. Így hangzik Novák Előd válasza:

Sajnálom, hogy Rácz Péter Rikárdó édesapját is bevonták a hisztériakeltésbe, ráadásul nem mond igazat, hiszen én nem tettem gyűlölködő kijelentést, pláne nem újszülöttjükkel kapcsolatban, ezért kénytelen vagyok felszólítani: kérjen tőlem bocsánatot! Legkisebb gyermeküknek ugyanakkor jó egészséget kívánok!

Emlékeztetőül itt van Novák Előd inkriminált újévi posztja is:

A 2015-ben elsőként – 23 éves anya harmadik gyermekeként! – megszületett Rikárdó mellett azért persze szaporodik a magyar is néhol, pl. a mi családunkban is többen vagyunk, mint négy éve . Bőséges gyermekáldást kívánok minden honfitársamnak az új évre!

UPDATE: Novák Elődnek két posztja is volt aznap a témában, ez a másik:

23 évesen szülte harmadik gyermekét - miközben már lassan 30 év lesz az átlagéletkor, amikor egy átlagos magyar állampolgárságú nő megszüli első gyermekét (ráadásul ha a cigány szaporulatot kivesszük az összesítő statisztikából, még rosszabb a mutató). A magyarság nemcsak vészesen fogy, de lassan kisebbség leszünk saját hazánkban. Vajon mikor fogják megváltoztatni Magyarország nevét, ha ez így folytatódik? Vagy mikor kezeljük végre helyén hazánk legnagyobb problémáját?

Advertisement