Nosztalgiázzon a kitálaló Karas Monikával!

Azelőtt, hogy Orbán Viktor az NMHH elnöki posztjára jelölte volna, Karas Monika ügyvédként dolgozott. Egyszer még Friderikusz Sándornál is járt. Rosszul tette.

Advertisement

Kriszta tökéletes találata abba az időbe kalauzol minket, amikor az Orbán-családdal bizalmas viszonyban álló Georges Sándor Kékessy cége, a Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. pert indított az Élet és Irodalom ellen, amit az ÉS meg is nyert. A tokaji borászcég jogi képviselője dr. Karas Monika volt.

Az ÉS, a Tokaji borcsaták II. című cikkben többször kitér a Kft. taggyűlésein készült jegyzőkönyvekre. A cég perelt, mert nem hogy jegyzőkönyv nem készült, de még taggyűlések sem voltak a cikkben szereplő időpontokban.

Az első fokú ítélet után Karas Monika a következőket nyilatkozta Friderikusznak:

A tanú - egyetlen kérdés nélkül előadott mondatában - egyszerre három büntetendő magatartás elkövetésével vádolta meg saját magát.

Advertisement

Karas azt állította, hogy a tanú (Mayer Aranka) megzsarolta a Szárhegy dűlő – Sárazsadány - Tokajhegyalja Kft. tagjait valamint visszaélt személyes adatokkal. Erre fel Mayer perelte be Karast, aki elismerte, hogy hazudott.

A sajtó-helyreigazítási pert végül elvesztette az ÉS, a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletének értelmében.

Share This Story