Norbi nem is Alien-nyálkát árusít borosüvegekben, hanem vajon mit?

Illustration for article titled Norbi nem is Alien-nyálkát árusít borosüvegekben, hanem vajon mit?

Meg lettünk előzve, addig tököltem mulyán, amíg Németh Richárd Cink-olvasó borszakíró górcsöve alá nem helyezett három Norbi-tételt. Plusz mintegy mellesleg kiderített egy brékinget: az Update Hárslevelűt Hörcsik Richárd fideszes parlamenti képviselő készíti!

Advertisement

Már ettől olyan boldog vagyok, mintha egyszerre ittam volna meg a rajnai olaszrizlinget, az Alföldön készített egri bikavért és a több mint 15-ös szeszre támaszkodó tokajit. Nagyon fontos egyébként, hogy a szemlézett szerző egyáltalán nem valami világjobbító vehemenciával ront neki a csodásan izgalmas tételeknek, hanem nagyon is nyitottan és visszafogottan, mit ne mondjak, magam is ezt a rokonszenves mentalitást részesítem előnyben, valamint legalább ennyire fontosnak tartom a szerénységet is.

Még mielőtt átkattintanátok a komplett borkritikai állásfoglalásért, egy-két dolgot megjegyzek elöljáróban. Ha minden igaz, a kiskunmajsai Grape-Vine borászat a második legnagyobb magyar vállalkozás az ágazatban, amelyet főként a La Fiesta sorozat palackonként 300 forint környéki pénzért elérhető darabjairól ismerhettek. Ennek az infokombinációnak a tükrében engem kissé meglepett – egyfelől, másfelől ellenben nem –, hogy a vizsgált bikavér palackjának nyakából pont La Fiesta feliratú dugó csusszant elő. A másik, amit el szerettem volna mondani, az, hogy a borbírálat klasszikus, 100 pontos értékelési rendszerében – amit személy szerint borblogger koromban sem alkalmaztam, a Művalkesz tízes szisztémája állt közelebb a szívemhez – a 70 pontos érték körülbelül az ihatóság határát jelenti.

Advertisement

Na ennyit, menjetek, olvassátok, ha már meg lett írva helyettünk. De azt ezek után komolyan megfontolom – talán meg is vitatjuk egy össz-szerkesztőségi nagyértekezlet keretében –, hogy mi is belevágjunk-e a tesztbe, pusztán több szem többet lát, több íny többet érez alapon, főként, hogy nem is vagyunk olyan iskolázottak, mint a kolléga!

fotó: wineflow.hu

Share This Story

Get our newsletter