Nocsak, Orbán Viktor tudja, kiket tiltottak ki?

Illustration for article titled Nocsak, Orbán Viktor tudja, kiket tiltottak ki?

A miniszterelnök Brüsszelben válaszolt a sajtó kérdéseire, és továbbra is az amerikaiak bizonyítékaira vár.

Advertisement

Orbán először szólalt meg a kitiltási botrányról, az Eurológus blog kérdéseire válaszolva. Ezekből úgy tűnik, mintha pontosan tudná, ki a hat kitiltott, hiszen arra a kérdésre, hogy köztisztviselőkről van-e szó, ezt válaszolja: "Akkor ez nem esik egybe a valósággal. Is-is válasz. Magánszemélyek és állami alkalmazásban állók."

Lépéseket azonban nem tesz a kormány, hiszen "egy másik állam által tett kijelentés − ami egy vád bizonyitékok nélküli nyilvánosságra hozatala − alapján nem indítunk eljárást" - mondta Orbán Viktor.

Advertisement

Azt is elmondta, távolról sem arról van szó, hogy a magyar hatóságok ne tudnák kideríteni, kiket tiltottak ki, csak az amerikaiaktól várják a bizonyítékokat. Vagyis a kormány továbbra is az amerikaikra akarja tolni az ügyet, e tekintetben tehát nincs változás, viszont ez az első jele annak, hogy mégis tudják, amit tudnak.

Nem mintha ez utóbbi ne lett volna eddig is nyilvánvaló, de most már beszélnek is róla. Orbán azt is elmondta, hogy a Varga Mihály által szerdán bejelentett nyomozás az áfacsalás ügyében Horváth András bejelentése alapján indult.

Advertisement

Fotó: MTI/Miniszterelnöki sajtóiroda, Burger Barna

Share This Story

Get our newsletter