A minisztereln√∂k Br√ľsszelben v√°laszolt a sajt√≥ k√©rd√©seire, √©s tov√°bbra is az amerikaiak bizony√≠t√©kaira v√°r.

Orb√°n elŇĎsz√∂r sz√≥lalt meg a kitilt√°si botr√°nyr√≥l, az Eurol√≥gus blog k√©rd√©seire v√°laszolva. EzekbŇĎl √ļgy tŇĪnik, mintha pontosan tudn√°, ki a hat kitiltott, hiszen arra a k√©rd√©sre, hogy k√∂ztisztviselŇĎkrŇĎl van-e sz√≥, ezt v√°laszolja: "Akkor ez nem esik egybe a val√≥s√°ggal. Is-is v√°lasz. Mag√°nszem√©lyek √©s √°llami alkalmaz√°sban √°ll√≥k."

L√©p√©seket azonban nem tesz a korm√°ny, hiszen "egy m√°sik √°llam √°ltal tett kijelent√©s ‚ąí ami egy v√°d bizonyit√©kok n√©lk√ľli nyilv√°noss√°gra hozatala ‚ąí alapj√°n nem ind√≠tunk elj√°r√°st" - mondta Orb√°n Viktor.

Azt is elmondta, t√°volr√≥l sem arr√≥l van sz√≥, hogy a magyar hat√≥s√°gok ne tudn√°k kider√≠teni, kiket tiltottak ki, csak az amerikaiakt√≥l v√°rj√°k a bizony√≠t√©kokat. Vagyis a korm√°ny tov√°bbra is az amerikaikra akarja tolni az √ľgyet, e tekintetben teh√°t nincs v√°ltoz√°s, viszont ez az elsŇĎ jele annak, hogy m√©gis tudj√°k, amit tudnak.

Nem mintha ez ut√≥bbi ne lett volna eddig is nyilv√°nval√≥, de most m√°r besz√©lnek is r√≥la. Orb√°n azt is elmondta, hogy a Varga Mih√°ly √°ltal szerd√°n bejelentett nyomoz√°s az √°facsal√°s √ľgy√©ben Horv√°th Andr√°s bejelent√©se alapj√°n indult.

Advertisement

Fotó: MTI/Miniszterelnöki sajtóiroda, Burger Barna