Nő vagy? Zaklatnak a férfiak az utcán? Védekezz földikutyafejjel!

Illustration for article titled Nő vagy? Zaklatnak a férfiak az utcán? Védekezz földikutyafejjel!

Egy brazil nő kifejlesztette a neki ajánlatokat tevő, füttyögő vagy csak az őt látványosan megbámuló férfiak elleni csodafegyvert: a földikutyafejet.

Advertisement

A Belo Horizonte városában élő Débora Adorno múlt pénteken osztotta meg kalandjait a Facebookon: arról írt, hogy egy különösen zsúfolt utcában koncentráltan kapta meg a szokásos adagját a kéretlen férfibókokból és szexuális ajánlatokból.

Védtelennek és tehetetlennek érezte magát, mert hiába szólt vissza nekik, semmi nem változott. Ekkor jött a megvilágosodás: a felső ajkát eltüntetve rágcsálófejet vágott (a legkifejezőbb hasonlat szerintem a felső képen is látható földikutya), és ez hatott:

Illustration for article titled Nő vagy? Zaklatnak a férfiak az utcán? Védekezz földikutyafejjel!

Jött felém egy fickó, groteszkül bámulva, láthatóan zsákmányként tekintve rám, és mielőtt bármit is mondtam volna, ilyen arcot vágtam. Ettől kellemetlenül érezhette magát, mert szó nélkül elhaladt mellettem.

Advertisement

Azóta Déborának (nem tudok róla, hogy rokona lenne a német filozófus-esztétának) megszűnt a problémája, és mindenkinek a földikutyafejet ajánlja. A javaslatból mém lett Brazíliában, ahol a Twitteren és a Facebookon egymást érik a magukat így elcsúfító nők, sőt újabban férfiak is, és mindezt a #caretadodentinho hashtaggel látják el.

Advertisement

Aki Déborához hasonló slamasztikába keveredik, bátran próbálja ki a földikutyafejet, és számoljon be róla kommentben, hogy mit ért el vele.

Advertisement

(via Buzzfeed)

Felső kép: Bassem18/Wikipedia

Share This Story

Get our newsletter